Тернопільчанин намагався незаконно вивезти 14-річного хлопчика через Закарпаття до Італії

Тернопільчанин намагався незаконно вивезти 14-річного хлопчика через Закарпаття до Італії
Заяви від батьків про згоду на вивіз дитини за кордон, начебто засвідчені консульством України у Мілані. виявилися сфальсифікованими

 

Сьогодні вночі у пункт пропуску «Тиса» на виїзд з України прибув 38-річний громадянин України, який разом з чотирнадцятирічним хлопчиком прямував до Італії.

На контроль, разом з паспортами чоловік пред’явив заяви від батьків про згоду на вивіз дитини за кордон, начебто засвідчені консульством України у Мілані. Проте, у ході додаткового вивчення документів прикордонники встановили, що обидві заяви підроблено. Про це свідчили певні ознаки: невідповідність шрифтів та захисних елементів, орфографічні помилки у текстах документів тощо.

За даним фактом охоронці кордону надіслали до Ужгородського РВ поліції ГУНП у Закарпатській області повідомлення про виявлення можливого кримінального правопорушення за ст.358 Кримінального кодексу України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

Неповнолітному громадянину України, якого намагались незаконно вивезти за межі України, було винесено рішення про відмову в перетині державного кордону. Після завершення необхідних процесуальних заходів чоловік з хлопчиком вибули з пункту пропуску у супроводі співробітників Національної поліції для надання пояснень та проведення подальших слідчих дій.

Джерело: Прес-служба Чопського прикордонного загону

 

18 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів