Діти в захваті від чотирилапих вихованців закарпатських поліцейських (ФОТО)

Діти в захваті від чотирилапих вихованців закарпатських поліцейських (ФОТО)
Фахівці-кінологи разом із працівниками ювенальної превенції Головного управління Нацполіції в Закарпатській області провели екскурсію для учнів початкових класів Ужгородської загальноосвітньої школи №6. Школярі дізнавалися про особливості роботи кінологів та режим навчання їх чотирилапих вихованців.

 

Сьогодні, 18 жовтня, до Кінологічного центру поліції Закарпаття завітали учні двох четвертих класів Ужгородської загальноосвітньої школи №6.

Екскурсію для школярів провели начальник кінологічного центру Олександр Лазар та начальник відділу ювенальної превенції УПД поліції Закарпаття Андрій Курта.

Олександр Лазар розповів дітям історію створення центру, а також про специфіку роботи кінологів, їх чергування та закріплення за ними певного вихованця. Загалом, за словами керівника центру, в області працює 31 фахівець-кінолог. Деякі спеціалісти разом зі своїми чотирилапими помічниками періодично несуть службу на сході України, беручи участь в Операції об’єднаних сил. 

«Кожна із 48 собак-вихованців центру, — розповідає Олександр Лазар, — має свою так звану спеціалізацію. Одних собак спеціалісти тренують шукати зброю, інших — вибухівку чи наркотичні речовини. Окремі з «учнів» допомагають працівникам поліції  у пошуках дітей чи дорослих або ж при затриманні злочинців».

Аби продемонструвати навички собак, кінологи організували для діток показові виступи.  Близько півсотні дітей спостерігали за тим, як вівчарки  виконують основні команди, долають смугу перешкод, затримують умовного злочинця та знаходять зброю.

Крім того, хлопчики та дівчатка мали змогу оглянути сектор із вольєрами, де проживають собаки, подивитися кухню, де їм готують їжу, оглянути територію для їхнього тренування.

Школярі отримали багато приємних вражень. Захоплені показовими виступами, діти  неабияк зацікавилися деталями тренувань. Школярі дізнавалися про те, з якого віку тренують собак, яких порід собак  в основному обирають для служби, як можна розпізнати, чи буде собака придатною для дресирування тощо.

Керівник центру розповів, у якому режимі працюють поліцейські собаки. Олександр Лазар зауважив, що протягом року на спеціальні виїзди, де необхідна допомога  спеціалістів-кінологів та їх вихованців,  виїжджають частіше, ніж 900 разів. Проте, не зважаючи на насичений графік, фахівці центру завжди раді бачити в себе гостей, які цікавляться роботою служби, та організовувати для них цікаві та пізнавальні екскурсії.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

18 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів