Закарпатська митниця про обмеження та заборони ввезення харчових продуктів для спеціального харчування

Закарпатська митниця про обмеження та заборони ввезення харчових продуктів для спеціального харчування
У Закарпатській митниці ДФС інформують про обмеження та заборони при ввезенні громадянами на територію України харчових продуктів для спеціального харчування (харчових продуктів для: спеціальних медичних цілей; контролю ваги; харчування для спортсменів тощо).

 

Відповідно до частини першої ст. 378 Митного кодексу України від 13 березня 2012 року № 4495-VI зі змінами та доповненнями (далі – МКУ) пропуск на митну територію України товарів, що класифікуються в 1 – 24 групах УКТ ЗЕД та ввозяться громадянами для вільного обігу, в будь-яких обсягах не дозволяється.

При цьому обмеження, встановлене частиною першою ст. 378 МКУ, не поширюється, зокрема, на харчові продукти для власного споживання на суму, яка не перевищує еквівалент 200 євро, що ввозяться в порядку та обсягах, визначених Кабінетом Міністрів України (п.п. 3 частини другої ст. 378 МКУ).

Обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територію України харчових продуктів для власного споживання затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 21 травня 2012 року № 434 (далі – Постанова № 434), відповідно до якої громадяни можуть ввозити на митну територію України харчові продукти для власного споживання на загальну суму, що не перевищує еквівалент 200 євро на одну особу, в таких обсягах:

- в упаковці виробника, призначені для роздрібної торгівлі, – у кількості не більше ніж одна упаковка або загальною масою, яка не перевищує 2 кілограмів, кожного найменування на одну особу;

- без упаковки – у кількості, що не перевищує 2 кілограмів кожного найменування на одну особу;

- без упаковки – неподільного продукту, готового до безпосереднього вживання, у кількості не більше ніж по одному найменуванню на одну особу.

При цьому відповідно до ст. 52 Закону України від 23 грудня 1997 року № 771/97-ВР «Про безпечність та якість харчових продуктів» зі змінами забороняється ввезення на територію України громадянами України, іноземцями та особами без громадянства для власного споживання харчових продуктів тваринного походження без упаковки виробника.

Таким чином,  громадяни можуть ввозити на митну територію України для власного споживання харчові продукти для спеціального харчування (харчові продукти для: спеціальних медичних цілей; контролю ваги; харчування для спортсменів тощо) на загальну суму, що не перевищує еквівалент 200 євро на одну особу, в обсягах, встановлених Постановою № 434. При цьому ввезення харчових продуктів тваринного походження без упаковки виробника заборонено.

ДФС у Закарпатській області

 

19 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів