Сергій Квіт завітав на святкування річниці УжНУ та виступив з лекцією

Сергій Квіт завітав на святкування річниці УжНУ та виступив з лекцією
В Ужгородському національному університеті розпочалися заходи по відзначенню 73-ї річниці від дня його заснування. Святкування розпочала зустріч Голови Вченої ради НаУКМА, керівника Центру забезпечення якості освіти НаУКМА, екс-президента НаУКМА (2007-2014), екс-Міністра освіти і науки України (2014-2016) Сергія Квіта з викладачами та науковцями УжНУ. У залі засідань Вченої ради він провів семінар «Обмін досвідом стосовно внутрішньоуніверситетського забезпечення якості освіти».

 

Сергій Квіт привітав колег та зазначив важливість і актуальність сьогоднішньої теми: «Мені дуже приємно виступати у нашому університеті та приїхати у рідне місто, адже це мені вдається зробити нечасто. Тема сьогоднішнього семінару дуже практична. У Києво-Могилянській академії ми створили Центр забезпечення якості і почали вивчати це питання, досліджувати як працює внутрішньоуніверситетське забезпечення якості освіти  в різних західних університетах та системах. Зараз ми вже розібрались краще в цій проблемі і я приїхав обмінятися досвідом з вами. Система Києво-Могилянської академії не є ідеальною, проте вона працює і ми намагаємося її вдосконалювати. Ми вважаємо, що внутрішньоуніверситетське забезпечення якості освіти – це головне, чим повинен володіти сучасний університет». 

У своєму семінарі Сергій Квіт звернув увагу слухачів на аспекти: національних відмінностей; нових понять (лідерство, унікальна культура, якість навчання і викладання); структури внутрішнього забезпечення якості; регулярних студентських on-line опитувань, опитувань викладачів, працедавців, випускників; важливості дотримання академічної доброчесності; необхідних законодавчих змін.

Наприкінці семінару Сергій Квіт дискутував з  учасниками заходу та відповів на їхні запитання.

Ганна Фельцан,

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

19 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів