Німецький експерт — закарпатцям: Представники туристичного бізнесу повинні згуртуватися

Німецький експерт — закарпатцям: Представники туристичного бізнесу повинні згуртуватися
Туристичний потенціал в Закарпаття є, проте, аби його розвинути, потрібно спиратися на досвід, здобутий практикою.

 

У Хусті відбулася цікава та конструктивна зустріч місцевих рестораторів, готельєрів та інших представників туристичного бізнесу зі світовим фахівцем туризму, експертом німецької асоціації DEHOGA та автором стратегії міста Батумі (Грузія) – Гансом-Ульріхом Трозіеном та командою проекту «Туристичні кластери 300+».

Мета заходу – перейняти досвід Німеччини і втілити в життя запропоновані експертом ефективні інструменти розвитку туризму на Закарпатті. Це, зокрема, стосується розвитку так званих туристичних кластерів у Хусті та Ужгороді. Фахівці кажуть, що туристичний потенціал у Закарпаття є. Однак, аби його розвинути, потрібно спиратися на досвід, здобутий практикою. Саме на основі світових стандартів можна скласти план дій, підвищити сервіс та якість туристичного продукту в контексті сталого розвитку нашого краю.

Ганс-Ульріх Трозіен вважає: важливо об’єднати зусилля представників туристичного бізнесу і влади. Рекомендується створити асоціацію або ж кластер, представники туристичної сфери повинні згуртуватися, аби досягти спільної мети. Також треба об’єднуватися з невеликими містами та селами краю. “Я чув, що тут на селі є ферми, де розводять різних тварин, і виробляють унікальний харчовий продукт. І це, як і сама тиша, інколи набагато цікавіші для туриста, ніж місто та його метушня”, – каже німецький фахівець.

Зустріч проходила у формі діалогу. Присутні запитували: з чого починати, яким чином зробити інвентаризацію і як сформувати асоціацію, яка б усіх об’єднала. Організатори запевнили, що подібні зустрічі матимуть продовження, братимуть у них участь й інші експерти, не менш досвідчені.

Джерело: М-Студіо

 

19 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів