Чого більше у майбутній новій системі реєстрації — плюсів чи мінусів?

Чого більше у майбутній новій системі реєстрації — плюсів чи мінусів?
До речі, одним з плюсів є те, що повістки в суд або на військову службу нашим громадянам можна буде отримати там, де зручно, а не там, де вони формально зареєстровані.

 

Народні депутати зареєстрували законопроект, покликаний спростити послугу реєстрації місця проживання.

«Якщо така реєстрація буде пов'язана з цифровим підписом, тоді нормально, ніяких проблем, тоді це буде працювати», - вважає адвокат, кандидат юридичних наук Василь Мірошниченко.

Нову систему реєстрації хочуть зробити онлайн, щоб прибрати зайві документи і довідки.

«Я думаю, це призведе до зловживань, будуть реєструватися на чужі адреси, або замість того особи, яке має реєструватися. У такому випадку всі громадяни повинні володіти електронним підписом, що дозволяє чітко ідентифікувати особистість», - заявляє експерт.

Але є і плюси в цій системі реєстрації. Повістки в суд або на військову службу людям можна буде отримати, там, де зручно, а не там, де вони формально зареєстровані.

«Буде простіше і з виборами, тому що людина має право голосувати на місцевих виборах за місцем прописки. Якщо дозволять зареєструватися онлайн, людина може оперативно поміняти місце реєстрації і голосувати, там, де зручно », - розповів експерт.

Але і звичайно можуть бути зловживання по «перетягування» людей в інші округи, якщо у нас залишиться мажоритарна система.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрований проект закону "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні".

Документ розроблений Офісом реформування адміністративних послуг, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Законопроект передбачає реформування системи реєстрації місця проживання, яка не змінювалася з радянських часів. Автори документа заявляють, що після прийняття нових правил, українцям не потрібно буде збирати довідки і підтвердження, доводячи державі своє право проживання в квартирі. Досить буде повідомити про своє місце проживання за допомогою однієї заяви. Крім того, послугу реєстрації планується вивести в онлайн.

 

19 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів