Майбутніх правознавців в Ужгороді вчили, як виявляти й ідентифікувати сліди папілярних візерунків пальців рук

Майбутніх правознавців в Ужгороді вчили, як виявляти й ідентифікувати сліди папілярних візерунків пальців рук
Студенти юрфаку УжНУ набували цих навичок у Закарпатському науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі МВС України.

 

Під керівництвом доцента кафедри кримінального права та процесу УжНУ Василя Копчі в установі провели практичне заняття на тему «Ідентифікація та діагностика» з предмету «Криміналістика».

У рамках практичного заняття студенти дізналися про роботу експертів на огляді місця події, виявлення та вилучення слідової інформації, зокрема слідів папілярних ліній пальців рук або об’єктів, на яких надалі можуть бути виявлені сліди папілярних візерунків пальців рук і долонних поверхонь. Для наочності молоді продемонстрували весь хід дослідження об’єктів, які були направлені на експертизу, та різні методи виявлення слідів папілярних візерунків на об’єктах, вилучених при огляді місці події, в лабораторних умовах. Також було показано, як у ході процесу дослідження об’єктів, виконується ідентифікація відбитків пальців на місці події для дальшого встановлення особи, яка залишила слід.

Такі практичні заняття з криміналістики будуть проводитися й надалі.

За інформацією доцента кафедри кримінального права та процесу Василя Копчі

 

21 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів