Юрій Фатула презентує свою нову книгу у головній книгарні Закарпаття

Юрій Фатула презентує свою нову книгу у головній книгарні Закарпаття
У середу, 24 жовтня, в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф. Потушняка Юрій Фатула презентуватиме свою нову книгу “Неси мамці жалість мою” Закарпатці у Першій світовій війні. Початок о 17.00

 

Військово-історичне дослідження, в якому на основі маловідомих архівних та бібліографічних даних описана участь у Першій світовій війні солдатів різних національностей, мобілізованих з території сучасного Закарпаття. Подана достовірна інформація про військові підрозділи австро-угорської армії, в яких воювали закарпатці, описані найбільші бої та військові операції, в яких вони брали участь.

Вперше наведені військові кладовища, на яких були поховані сини Срібної Землі. На підставі опрацьованих архівних  матеріалів міст Прага та Будапешт складений мартиролог, який містить 1516 прізвищ вояків з інформацією про дату, обставини, місце загибелі та місце поховання кожного. Алфавітний покажчик полеглих дозволяє нащадкам-сучасникам знайти і вшанувати своїх прадідів, яким випала драматична доля свого покоління.

Призначена для істориків, краєзнавців, військових, для всіх, кому не байдужа історія рідного краю, кому важливий і дорогий свій родовід.

Вхід вільний!

Гідний представник династії лікарів Фатулів видав у світ книжку-дослідження з історії Закарпаття

 

22 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів