“Хата на Струнгах”: цієї зими в горах Закарпаття запрацює новий добровільний рятувальний притулок

“Хата на Струнгах”: цієї зими в горах Закарпаття запрацює новий добровільний рятувальний притулок
З кінця листопада садиба “Хата на Струнгах” у Мармароському гірському масиві українських Карпат запрацює не тільки як комерційний проект, а й як рятувальний притулок з двома аварійними місцями для потерпілих. Його організовують уродженці Яремче – Богдан Фаштрига, Олексій Тригуб’як і Петро Полковніков.

 

Про це йдеться в дописі одного з організаторів, карпатського гіда Богдана Фаштриги в мережі Facebook. Притулок розташований в районі села Ділове на Закарпатті, за 2 кілометри від Румунії, між Раховом і Солотвином.

“Цієї зими в притулку увесь час з нас трьох буде хтось чергувати. В нас буде київстарівський номер телефону і рація на частоті 450.450. Після отримання повідомлення про надзвичайну ситуацію ми одразу зможемо приступати до рятувально-пошукових робіт в межах української частини масиву”, – пише Богдан Фаштрига.

За словами прикарпатця, наразі є багато планів по співпраці з сусідами-румунами, спрощенні комунікації з селом (завдяки дорозі) та довколишнім світом (через інтернет).

“Звісно, такі речі потребують вкладень фінансів, часу та сил, тому одночасно “Хата” працюватиме як найкомфортніший вітчизняний гірський притулок, де постійно буде два гіди та адміністратор”, – додає Фаштрига.

galka.if.ua 

 

22 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів