Переправнику нелегальних мігрантів з Великоберезнянщини загрожує від п'яти до семи років за ґратами

Переправнику нелегальних мігрантів з Великоберезнянщини загрожує від п'яти до семи років за ґратами
Великоберезнянським відділом Ужгородської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця, який у вересні цього року незаконно переправив нелегальних мігрантів через державний кордон України на територію Республіки Польща.

 

В ході досудового розслідування встановлено, що підозрюваний, за попередньою змовою з невстановленими досудовим слідством особами, сприяв у незаконному переправленні через державний кордон України чотирьох громадян Републіки В’єтнам.

Так, до обов’язків чоловіка входило перевезти мігрантів з м. Ужгорода до с. Стужиця, що на Великоберезнянщині та передати їх спільникам, які мали перемістити їх через державний кордон.

У подальшому, підозрюваний мав зустріти вищевказаних мігрантів на території Республіки Польща та на автомобілі супроводжувати останніх до Республіки Німеччини.

Матеріли кримінального провадження щодо співучасників злочину виділені в окреме кримінальне провадження. Наразі встановлюються їх особи.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 2 ст. 332 КК України -  незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб

За скоєне, чоловіку загрожує від п'яти до семи років позбавлення волі  з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

22 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів