Коли вже закарпатці зможуть проїхатися швидкісним потягом "Мукачево – Будапешт"?

Коли вже закарпатці зможуть проїхатися швидкісним потягом "Мукачево – Будапешт"?
Українською стороною європейську колію до Мукачева вже довели, так само й побудували платформу. Сьогодні очікують лише на потяг, формування якого — за Угорщиною..

 

Про затримку відкриття рейсу розповів Укрінформу директор департаменту інфраструктури та ЖКГ Закарпатської ОДА Едуард Маляр.

Едуард Маляр, посилаючись на Укрзалізницю, розповідає, що з боку України проект доведений до кінця, а Угорщина тепер має надати локомотив та вагони. Зазначається, що колію до Мукачева вони довели, так само й побудували платформу. Очікують лише на потяг.

— Щодо Інтерсіті Мукачево – Будапешт, за наявною у нас інформацією, з українського боку цей проект доведений до кінця – затримка наразі за Будапештом. За оперативною інформацією "Укрзалізниці" (бо це саме вони курують цей проект, а не область), пояснення таке: локомотив, який має обслуговувати цю частину дороги – від Мукачева до Будапешта, і весь состав має надати Угорщина. Наші зі свого боку обладнали колію та перон (в угорців колія вужча – 1435 мм), її добудували до Мукачева – за потрібними стандартами", - сказав Маляр.

До вашої уваги світлина платформи, яку побудували за 500 метрів від діючого залізничного вокзалу в Мукачеві. Тоді повідомлялось, що за словами міністра інфраструктури України Володимира Омеляна запуск планується на кінець року.

Нагадаємо, Укрзалізниця повідомляла про те, що новий поїзд Мукачево-Будапешт долатиме 400 кілометрів за 6 годин. можна буде дістатись за 6 годин.

Попередня вартість проїзду у потязі Будапешт-Мукачево складає у І класі – 1043,62 грн, у другому класі – 711,84 грн.

Зауважимо, що про інтерсіті «Мукачево – Будапешт» йдуть перемовини останні 2 роки.

Джерело: Mukachevo.net

 

23 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів