9 медалей з чемпіонату України серед фехтувальників-паралімпійців привезли п’ятеро студентів УжНУ

9 медалей з чемпіонату України серед фехтувальників-паралімпійців привезли п’ятеро студентів УжНУ
З 16 по 21 жовтня у Києві на олімпійській базі Конча Заспа проходив чемпіонат України 2018 серед фехтувальників-паралімпійців.

 

Команда із Закарпаття відзначилась майстерно і привезла додому 6 особистих і 3 командні медалі. Серед переможців студенти УжНУ – Максим Магула, Тимур Попадич, Вадим Шутко, студенти  факультету здоров’я та фізичного виховання, Валерія Січка, студентка МЕВ та Надія Дьолог, випускниця факультету ФСН УжНУ.

 Готували медалістів тренери  Емілія Мадяр-Фазекаш, старший викладач кафедри фізичного виховання УжНУ, тренер Закарпатського регіонального центру фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт» та Оксана Рапинець, тренер «Інваспорту».

Чемпіонат проходив серед трьох видів зброї: шаблі, рапіри, шпаги для категорій «А» і «В». У змаганнях взяли участь чимало команд з різних областей України: Миколаївської, Харківської, Львівської, Черкаської, Донецької та інших.

Максим Магула виборов золото та срібло, Надія Дьолог – золото та срібло, Тимур Попадич – бронзу, Вадим Шутко – дві бронзи у командних змаганнях, Валерія Січка – бронзу. Для Валерії Чемпіонат України виявився дебютом, спортсменка вперше взяла участь у змаганнях всеукраїнського рівня. А також Валерія отримала перший дорослий спортивний розряд, з чим її вітає вся команда.

Як повідомляє тренер Емілія Мадяр-Фазекаш, наразі команда вже готується до Кубку Світу і перебуває на зборах у Конча Заспі. А 7 листопада спортсмени відлітають до Грузії, де відбуватимуться перші відбіркові змагання.

Ганна Фельцан, Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

23 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів