Як в Ужгороді реставрують один з найгарніших будинків австро-угорської доби

Як в Ужгороді реставрують один з найгарніших будинків австро-угорської доби
Це справді гарна новина. Невеликий будинок, що знаходиться на вул. Капітульній, 14 вже давно привертав до себе увагу ужгородців і гостей міста тим, що перебував у край занедбаному стані. При тому, що сам по собі може бути пам’яткою архітектури Ужгорода часів Австро-Угорської імперії.

 

Вже висловлювалися побоювання, що невдовзі будівля просто розвалитьсяся від невблаганної дії часу і байдужості господарів.  Друге побоювання – що за його приведення до ладу візьмуться сучасні "євроремонтники з пінопластовим утепленням, металопластиковими вікнами і "короїдом".

Але ж, на щастя, ні! Днями проходячи вул. Капітульною побачив чудову, обнадійливу картину – цей будиночок ремонтують. І не абияк, а з увагою до деталей, з відновленням ліпнини. Судячи з усього і "столярку" зняли так, щоб її відремонтувати і відновити, а не задля встановлення "сучаснх п’ятикамерних склопакетів".

Ось, що вдалося сфотографувати:

В Ужгороді реставрують один з найгарніших будинків австро-угорської доби  (ФОТО) (v01)

В Ужгороді реставрують один з найгарніших будинків австро-угорської доби  (ФОТО) (v02)

В Ужгороді реставрують один з найгарніших будинків австро-угорської доби  (ФОТО) (v04)

А так будинок виглядав ще не так давно:

В Ужгороді реставрують один з найгарніших будинків австро-угорської доби  (ФОТО) (house)

Не знаю, кого як, але мене особисто ця ситуація дуже тішить.  І можу назвати з десяток інших старих, проте дуже харизматичних будинків Ужгорода, яким такий підхід вкрай необхідний.

Ян Гострич, uzhgorod.in

 

24 жовтня 2018р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів