У Рахові вчені з семи країн обговорюють збереження пралісів у Карпатах

У Рахові вчені з семи країн обговорюють збереження пралісів у Карпатах
У Рахові проходить міжнародна науково-практична конференція з нагоди 50-ої річниці Карпатського біосферного заповідника. Протягом тижня – з 22 по 25 жовтня – учасники не тільки з України, а й Німеччини, Швейцарії, Англії та інших країн ділитимуться досвідом та обмінюватимуться досягненнями щодо збереження природи.

 

«Проблеми збереження гірських екосистем та сталого використання біологічних ресурсів Карпат» – під такою назвою проходить міжнародна науково-практична конференція у місті Рахів. Захід присвятили 50-річчю Карпатського біосферного заповідника, площа якого за півстоліття розширилася з 12, 6 тисяч гектарів до понад 58 тисяч.

Букові праліси заповідника – найбільші за площею у Європі – з 2007 року занесені до об’єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Тому сьогодні вони під особливою охороною.

Учасники заходу не тільки з України, а й з Німеччини, Швейцарії, Англії, Угорщини, Румунії та Словаччини обговорили, як зберегти гірські екосистеми та забезпечити при цьому розумне природокористування. Тобто знайти той компроміс, аби забезпечити гармонію людини з природою.

У програмі конференції – пленарне засідання, робота кількох секцій, де учасники презентують та обговорять доповіді, екскурсія на Говерлу та підведення підсумків.

Джерело: М-Студіо

 

24 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів