На незаконні судові рішення щодо неповнолітніх принципово реагують ювенальні прокурори Закарпаття

На незаконні судові рішення щодо неповнолітніх принципово реагують ювенальні прокурори Закарпаття
Ювенальними прокурорами Закарпаття, упродовж поточного року підтримано обвинувачення у 120 кримінальних провадженнях щодо неповнолітніх. Проте, при ухваленні рішень за результатами розгляду таких кримінальних проваджень суди не завжди додержуються вимог Закону. Однак, за принципового та своєчасного реагування прокуратури, незаконні судові рішення судів скасовано.

 

Зокрема, за скаргами прокурорів апеляційним судом області скасовано або змінено 5 незаконних вироків та ухвал стосовно неповнолітніх, постановлених судами першої інстанції. При цьому прокурори пильно стежать за додержанням прав дітей як під час досудового розслідування, так і в ході судового розгляду, і жодне порушення їх прав не лишається без реагування.

 

Так, апеляційним судом Закарпатської області задоволено апеляційну скаргу прокурора щодо порушення Мукачівським міськрайонним судом вимог ст. 105 КК України, яким 15-річній обвинуваченій призначено покарання у виді 80 годин громадських робіт, разом з тим законом передбачено такий вид покарання для осіб, які досягли 16-річного віку.

 

За апеляційною скаргою прокуратури області змінено вирок Рахівського районного суду стосовно неповнолітнього, засудженого за ч. 1, 2 ст. 185 КК України. Зокрема, призначене судом першої інстанції покарання, у виді 1 року обмеження волі, яке відповідно до ст. 98 КК України не підлягає застосуванню стосовно неповнолітньої особи, а тому вказаний вирок пом’якшено та призначено неповнолітньому покарання у вигляді 45 діб арешту.

 

Жодне незаконне судове рішення щодо неповнолітніх не залишиться без належного реагування ювенальних прокурорів.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

24 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів