Вірте – не вірте, але так є! Не вітайтеся з сусідом через поріг

Вірте – не вірте, але так є! Не вітайтеся з сусідом через поріг
А ще: ніколи не можна на нього сідати, бо можна як собі, так і всій родині нашкодити, привести в дім біду чи хворобу.

 

У давні часи люди з обережністю ставилися до порогів, вважаючи, що через них відкривається шлях у пoтoйбiчний світ. Щоб уникнути нeбезпеки й захистити себе та своїх близьких від біди, різних незгод, прочитайте цю інформацію та дізнайтеся про найважливіші прикмети, пов’язаних з цим підвищенням у дверях. Як не дивно, але поріг і дотепер таїть у собі багато різного роду таємниць.

Багато експертів та eзoтеpиків запевняють, що в порогах зберігається сильна енергетика, здатна нашкодити людині. Згідно марнoвірств, пороги є певними гранями, межею, які охороняють будинок від зла і нeчиcтих сил. Наші предки вважали, що поріг виконує важливу мaгiчну функцію, саме тому з ним пов’язано чимало народних прикмет, повір‘їв, забобонів, ознак і поміток.

Через поріг можна віддати свій достаток, удачу, як і відібрати їх від когось. Щоб уникнути грошових втрат і неприємностей, ніколи нічого не передавайте через поріг. Якщо потрібно передати речі або гроші, запросіть людинy в будинок або самі переступіть через поріг. А відтак наголосіть: ви не забобонні, але так велить звичай, так наголошують народні традиції.

Знайте, що ніколи не варто розмовляти з людиною через поріг, інакше незабаром ваші відносини зіпсуються. Намагайтеся починати прибирання з дальньої кімнати, рухаючись до порогу. Таким чином ви «вимітаєте» з дому біди, невдачі, негаразди, прокльони. Починаючи прибиратися з порога, ви навпаки заносите в свій будинок проблеми.

Є і таке правило: якщо ви спіткнулися об поріг, значить, незабаром ви почуєте неприємну новину чи зіткнетеся з серйозною неприємністю. Якщо ваш поріг почав скрипіти – це дуже поганий знак. У більшості випадків рипіння обіцяє хвоpобy. У одній сім‘ї в хаті почав скрипіти поріг, а через якийсь час один із членів родини потрапив у велику аварію та довго-довго лежав у лікарні.

Щоправда, поріг може виконувати і захисну функцію. Якщо людина, яка приходить до вашого будинку, починає відчувати себе болісно і якийсь дискомфорт, найімовірніше, вoнa бажає нашкодити комусь з домочадців. Намайтеся її більше не запрошувати до своєї оселі. Наші предки вважали, що, заходячи в будинок, ні в якому разі не можна наступати на поріг. У цьому випадку людина може розбудити нeчиcті сили, що спричинить за собою хвороби, біди, труднощі. Однак досить складно опинитися у приміщенні, аби не наступити на цей роздільний рубіж – поріг.

Не варто цілуватися через поріг з коханою людиною, так як це може призвести до розриву відносин.

Прикладів цього є чимало. Якщо домашня тварина (котик, песик) завжди спить біля порогу – це хороша прикмета. Крім того, це означає, що в порозі зберігається сильна позитивна енергетика, що захищає будинок і його мешканців від зла та ворогів.

Якщо, переступаючи через поріг, ви відчуваєте неприємне відчуття, значить у порозі накопичилося багато негативу, який з часом позначиться на ваших та флюїдах житла загалом. Можливо, що це містика, однак позбутися від негативної енергії вам допоможе молитва про очищення. У цьому ж руслі: коли покійника виносять із хати, то тричі труну піднімають над порогом і уперед ногами. Аби не повертався більше до цього порога.

Обмінюватися рукостисканням через поріг також не рекомендується. Це може призвести до сварки і зруйнувати ваші добрі стосунки, стару дружбу, нашкодити у інших справах. Не варто також і сідати на поріг – наші славні предки дуже сварилися на дітей, якщо ті влаштовували якісь ігри, де поріг вважався предметом чи центром розваг. За містикою, поріг – це межа між світом живих і світом мертвих, це границя між добром  і злом, це поділ на чорне й біле, рай і пекло і т. д..

Хочете – вірте цим забобонам і правилам, а хочете – не звертайте на такі повір‘я, прикмети найменшої уваги. Однак не забувайте: міфи про хатній поріг – це те саме, що 13 число у п‘ятницю, чорний кіт дорогу перебіг, не можна відзначати сорок років (сороковина), не варто повертатися з півдороги, не слід їсти з ножа (буде сварка), заборонено щось підбирати на перехресті (чекайте хворобу), ходити в одному черевику (хтось помре з родини) тощо. 

Юрко МОШКОТАНЯ

 

25 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів