Вустами ужгородських студентів заговорили класики світової літератури!

Вустами ужгородських студентів заговорили класики світової літератури!
У День німецької мови найвідоміші твори Шиллера й Гете молодь цитувала не тільки мовою оригіналу, а й в українському та англійському перекладах

 

23 жовтня на факультеті іноземної філології святкували День німецької мови. Гете та Шиллер заговорили вустами студентів різних курсів, які старанно готували концертну програму впродовж довгих двох місяців. Найвідоміші твори німецьких класиків було процитовано не тільки мовою оригіналу, а й в українському та англійському перекладах. Цей день став чудовою нагодою продемонструвати ще й співочі таланти факультету, яких виявилося чимало.

Ольга Гвоздяк

Ольга Гвоздяк

Організатор заходу, доцент кафедри німецької мови  Мирослава Ладченко поділилася: «Для нас вже стало традицією щороку влаштовувати День німецької мови. Цікавим є те, що кожного разу в нього нова тематика. Наприклад, торік наше свято було присвячене музиці. Тепер ми вирішили згадати найбільших світил німецької літератури – Гете та Шиллера».

Особливим цей захід став ще й тому, що вперше зусилля об’єднали студенти не тільки німецького відділення, а й студенти-англійці, які вивчають німецьку як другу іноземну. Варто зауважити, що всі вони продемонстрували гідний рівень володіння мовою. Концерт вдався надзвичайно інформативним та пізнавальним для його глядачів – вони мали змогу дізнатися чимало цікавих фактів з біографії авторів.

Завідувач кафедри німецької філології Ольга Гвоздяк подякувала всім студентам, які охоче долучилися до організації та проведення урочистостей. Завершилося дійство виступом декана факультету Михайла Рошка, котрий наголосив, що пишається результатом виконаної роботи: «Наші студенти на чолі з викладачами вкотре засвідчили, що факультет іноземної філології готує справжніх професіоналів уже з перших років навчання».

Катерина Путрашик

 

25 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів