Як розвивається туризм в агросадибах Закарпаття

Як розвивається туризм в агросадибах Закарпаття
У районних центрах Закарпаття факультет туризму та міжнародних комунікацій УжНУ спільно із Закарпатською ОДА й Івано-Франківським та Закарпатським осередками Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні провів семінари-навчання .

 

Розвиток сільського зеленого туризму для Закарпаття є одним з ключових регіональних векторів формування туристичного потенціалу й туристичної привабливості нашого краю. Саме тому на сучасному етапі вказаному виду туризму приділено особливу увагу зі сторони Закарпатської облдержадміністрації з метою сприяння розвитку сільського зеленого туризму в усіх тринадцятьох районах Закарпаття, яке серед всіх областей України славиться своїми природними туристичними ресурсами та має перспективи для подальшого створення агросадиб у кожному районі, що будуть цікавими для великої кількості іноземних та вітчизняних туристів. 

Відтак факультет туризму та міжнародних комунікацій УжНУ спільно із Закарпатською ОДА на виконання «Програми  розвитку туризму і курортів у Закарпатській області  на 2016-2020 роки» й Івано-Франківським та Закарпатським осередками Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні провів семінари-навчання на тему: «Сільський туризм: з чого розпочати та як досягти успіху» в таких районах Закарпаття: 25 жовтня 2018 р. доцент кафедри туризму Андрій Васильович Мельник провів семінар-навчання в Хустському районі, а старший викладач кафедри туризму Руслана Юріївна Кривенкова – в Іршавському (13 вересня 2018 р.), Тячівському        (17 жовтня 2018 р.) та Рахівському (18 жовтня 2018 р.) районах. У їхніх виступах увага була зосереджена на оцінці споживчого ринку та його сегментації, а також рекламі та сучасних інформаційних технологіях просування й збуту агрорекреаційного продукту. 

Начальник управління туризму та курортів департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА Любов Василівна Когуч надала кожному учаснику семінарів-навчань роздатковий матеріал про сільські садиби Закарпаття, а саме «Методичні рекомендації власнику сільської садиби» та каталоги агросадиб усіх районів Закарпаття, виготовлених у рамках «Програми розвитку туризму і курортів у Закарпатській області на 2016-2020 роки». На сьогоднішній день у семінарах-навчаннях взяли участь 320 учасників (ще два семінари заплановано провести 7 та 8 листопада в Міжгірському і Воловецькому районах відповідно). Крім того, Любов Василівна представила відеоролики щодо розвитку сільського туризму Закарпаття та відповіла на запитання фахівців відділів районних державних адміністрацій, де були проведені навчання з розвитку сільського туризму.

Голова Закарпатського осередку Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні Богдан Дмитрович Пранничук детально ознайомив учасників семінарів з сучасним станом та перспективами розвитку сільського туризму в Україні і Закарпатті зокрема, правовими підставами надання послуг з тимчасового проживання та харчування в агросадибах, розповів про українську й зарубіжну практики в сфері сільського зеленого туризму, пройшовши навчання в Національній академії біоресурсів України, США та інших державах світу. 

У свою чергу голова Івано-Франківського осередку Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні Павло Анатолієвич Горішевський проаналізував категорізацію та стандартизацію агротуристичних об’єктів  та порівняв європейський досвід ведення та розвитку сільського туризму, охарактеризував успішні практики діяльності сільських садиб Карпатського регіону, до якого входять чотири області нашої держави: Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська та Чернівецька.

Наприкінці заходів було проведено урочисте вручення сертифікатів усім учасникам семінарів-навчань «Сільський туризм: з чого розпочати та як досягти успіху».

За інформацією ст. викладача кафедри туризму УжНУ Руслани Кривенкової

 

29 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів