Міжгірський ліцей готує лісові кадри для Закарпаття, Франківщини та Львівщини

Міжгірський ліцей готує лісові кадри для Закарпаття, Франківщини та Львівщини
У цьому закарпатському професійному освітньому закладі запроваджені елементи дуальної форми навчання.

 

ДП “Міжгірське лісове господарство” має тісні ділові контакти з багатьма колективами, в тому числі з навчальними закладами. З-поміж з них співпрацює з місцевим професійним ліцеєм. І не випадково, адже вже сім років у “кузні кадрів” готують лісників-єгерів.

— Наше партнерство продиктоване найперше тим, що в кожному колективі повинні турбуватися про поповнення висококваліфікованими спеціалістами своєї справи, — резонно каже директор держлісгоспівців Іван Барна.

З цією метою у освітньому закладі впроваджено елементи дуальної форми навчання. Вона базується на умовах соціального партнерства, спрямованого нової моделі професійної підготовки кваліфікованих робітників із обов’язковими періодами виробничого навчання й виробничої практики. Між підприємством та ліцеєм підписано обома сторона також контракт про співпрацю. На даний час тут навчається 25 учнів на загальній державній основі та 23 – контрактній.

Варто відзначити той факт, що з дня підготовки спеціалістів у профліцеї викладає досвідчений фахівець – колишній лісничий Майданського лісництва Іван Штогрин, а за сумісництвом – головний лісничий ДП “Міжгірське лісове господарство”, заслужений працівник лісу Петро Бойко, лісничий Міжгірського лісництва Ігор Роман, які мають теоретичний багаж у вишах та багаторічну практичну роботу в колективі. До речі, випускники поповнюють ряди як партнера–держлісгоспу, так і інші лісові господарства Закарпаття, Іванофранківщини, Львівщини.

Матеріальна допомога “зеленого цеху” особливо проявляється у забезпечені освітян пиломатеріалами, які у пригоді під час занять не одних майбутніх лісників-єгерів, але  й столярів-теслярів, виробників художніх виробів з дерева, які навчаються ремеслу у профліцею. На початку цього тижня група учнів виїжджала у Вучківське лісництво, яке має показовий розсадник. Тут проходили як теоретичний, так і практичний лісівницький урок.

Джерело: Прес-служба ЗОУЛМГ

 

29 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів