«Закарпатгаз» роз’яснює, чим може обернутися самовільне встановлення кухонної витяжки

«Закарпатгаз» роз’яснює, чим може обернутися самовільне встановлення кухонної витяжки
Газовики пояснили, що може стати причиною отруєння чадним газом.

 

ПАТ «Закарпатгаз» вчергове наголошує на важливості дотримання норм та правил безпеки при користуванні газовими приладами й закликає закарпатців бути максимально відповідальними й обачливими.

Нагадуємо, банальне встановлення електричної кухонної витяжки в оселі, де наявне газове обладнання з відводом продуктів згоряння у димохід – категорично заборонено і може стати причиною отруєння чадним газом.

«Встановлення такої витяжки в приміщенні кухні з газовою колонкою або котлом з відводом продуктів згоряння у димохід – грубе порушення норм і правил безпеки. При одночасній роботі витяжки та димохідного газового приладу (котла або колонки) виникає загроза створення зворотньої тяги. При цьому шкідливі продукти згоряння замість того, щоб виводитися назовні, накопичуються в приміщенні та можуть призвести до отруєння», – пояснює головний інженер ПАТ «Закарпатгаз» Віктор Водзінський.

 Важливо: у документації до електричної кухонної витяжки зазначено, що її монтаж заборонено проводити у приміщеннях з газовими приладами з відводом продуктів згоряння у димохід. Проте це застереження власники квартир часто ігнорують. Така помилка може інколи вартувати життя.

Електровитяжка працює за принципом всмоктувача: вона інтенсивно втягує повітря із приміщення у вентиляційний канал. Якщо у приміщенні щільно зачинені двері та вікна і доступ свіжого повітря до помешкання обмежений, електровитяжка може всмоктувати продукти згоряння із димового каналу газового приладу, тобто виникає процес зворотної тяги. Продукти згоряння замість видалення назовні поступають у приміщення.

Окрім того, найбільш поширеними причинами отруєння чадним газом або виникненням аварійних ситуацій є недотримання споживачами правил безпеки при користуваннігазом у побуті, самовільне втручання в систему газопостачання, залучення споживачами до роботи з газовими приладами сторонніх осіб, а також несправність димових і вентиляційних каналів.

Прес-служба ПАТ «Закарпатгаз»

 

29 жовтня 2018р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів