Обласний педіатр прокоментував смертельний випадок від кору на Мукачівщині

Обласний педіатр прокоментував смертельний випадок від кору на Мукачівщині
У суботу, 27 жовтня, о 7.00 до інфекційного відділення обласної дитячої лікарні вм. Мукачево, поступив 12-річний хлопчик з попереднім клінічним діагнозом - кір. Відповідно до медичних протоколів було призначено лікування, але стан дитини погодинного погіршувався. У зв’язку з проявами серцево-судинної недостатності та дихальних розладів, в інфекційне відділення був викликаний лікар-реаніматолог і дитина переведена до відділення реанімації. Це відбулося через 4 години після поступлення до медзакладу.

 

Однак, не дивлячись на всю проведену терапію, явища дихальних розладів та серцево-судинної недостатності наростали і вже пообіді, серце дитини зупинилося.

В Обласній дитячій лікарні створена комісія, яка оцінить якість надання медичної допомоги, а саме: стан при поступленні дитини, призначення лікування (як на амбулаторно-поліклінічному, так і на стаціонарному рівні). Окремо буде вивчено і питання імунізації, оскільки це інфекційне захворювання передбачає щеплення, так як щеплені діти не хворіють або хворіють у дуже легкій формі. Тобто, чи приводили батьки дитину на вакцинацію або відмовлялися, якими препаратами, ким і коли зроблено щеплення на дільниці. Адже, усі ці матеріали будуть передані фахівцям МОЗ України та міжнародним експертам ЮНІЦЕФ.

Як розповів обласний педіатр Михайло Радь, з початку року в області зафіксовано 3333 випадки захворювання на кір. Майже 75 відсотків хворих були не щеплені, а інші отримали тільки одне щеплення. Тобто, імунізація в них теж була не завершена.

Лікар нагадав, що з початку року в Україні від кору вже померли 15 чоловік. Дві смерті сталися в Закарпатті.

«Зараз в кожному медичному закладі є всі вакцини необхідні для проведення імунізації в рамках календаря щеплень. В тому числі вакцина від кору, - зауважив Михайло Радь. Високоякісна і абсолютно безпечна бельгійська вакцина «Пріорікс» захистить одразу від трьох хвороб: кору, краснухи та паротиту. Закликаю всіх батьків зробити щеплення своїм діткам і захистити їх від небезпечних хвороб».

Прес-центр ОЦЗ в Закарпатській області

Смерть хлопчика від кору на Мукачівщині: батьки розповіли про лікування 

 

30 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів