«Майстри барвистої палітри» – в Ужгороді відкрилася виставка Магдалини Березанич та Івана Чепи (ФОТО)

«Майстри барвистої палітри» – в Ужгороді відкрилася виставка Магдалини Березанич та Івана Чепи  (ФОТО)
Персональна виставка творів художників-аматорів проходить в Закарпатському обласному музеї народної архітектури і побуту.

 

Персональна виставка, що відкрилася сьогодні в одній із галерей скансену, демонструє глядачеві роботи художників-аматорів Магдалини Березанич із селища Великий Березний та Івана Чепи з Іршавщини.

Загалом в експозиціє представлені 35 живописних рбіт - переважно пезажі, жанрові сцени, портрети. 

Пані Магдалина за фахом економіст, але має й початкову художню освіту -  навчаючись у середній школі, відвідувала гурток малювання, який вела Ангеліна Турак. Активно займається живописом із 2004 року. Учасниця районних та обласних виставок і фестивалів. Улюблені жанри художниці – пейзаж і натюрморт. У зображенні природи вона намагається досягти якомога більшої схожості, реалістичності, максимально наблизитися до натури. Її роботи зберігаються у приватних колекціях у Словаччині, Угорщині, Сполучених Штатах Америки ті інших країнах.

Пані Магдалина, на жаль, не змогла приїхати на відкриття виставки через стан здоров'я.

Іван Чепа народився в с. Ільниця Іршавського району, з дитинства його улюбленим заняттям було малювати. Майстер пейзажу, натюрморту, графіки. У полотнах відображає красу рідного краю. Учасник обласної виставки творчих робіт особливих людей Закарпаття (2016), Всеукраїнського фестивалю-конкурсу осіб з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя» м. Київ (2017). Постійний учасник відбіркового туру Всеукраїнського фестивалю-конкурсу осіб з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя» (м. Ужгород). Учасник районних виставок та член народного аматорського об’єднання художників та майстрів народної творчості «Колорит Боржави».

 

На виставці голова обласної організації Національної спілки художників України Борис Кузьма відзначив особливу чуттєвість робіт митців. Зокрема, про роботи Магдалини Березанич сказав так: «Тут є глибока, навіть трагічна філософія. Видно, що художниця душею відчуває ті стани природи, які зображає. Не маніпулює, а зобража. так, як відчуває».

Творчість Івана Чепи Борис Кузьма охарактеризував також: «Він знаходиться у чистому стані, незіпсований професійним вишколом. Навіть нам, професіоналам, є чому в нього повчитися».

uzhgorod.net.ua

 

30 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів