Польська Академія радо прийняла ужгородських студентів-міжнародників

Польська Академія радо прийняла ужгородських студентів-міжнародників
Навчання в Академії “Ignatianum” у Кракові розпочалося 1 жовтня, так як і в більшості інших іноземних вишах.

 

Навесні цього року було підписано договір про співпрацю  між Академією “Ignatianum” в м. Кракові (Республіка Польща) та Ужгородським національним університетом. В рамках угоди серед іншого було заплановано можливість взаємного  безкоштовного навчання студенів факультету історії та міжнародних відносин УжНУ протягом одного семестру в Інституті політичних наук та адміністрації на Педагогічному факультеті у Польщі.

Отож, на  основі Положення “Про порядок реалізації права на академічну мобільність” студентки 4  курсу спеціальності «Міжнародні відносини» Ламах Юлія, Криницька Анастасія, Лазарчук Анна, Шіляк Наталія виявили бажання навчатися за академічною мобільністю  на І семестр 2018/2019 р. у вузі-партнері. Координатором співпраці стала доцент кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій Ганна Мелеганич. Саме вона сприяла у прийнятті рішення про дане семестрове навчання наших студентів, допомагала з оформленням документів та обранням предметів у Академії “Ignatianum”.

Навчання в Академії “Ignatianum” розпочалося 1 жовтня, так як і в більшості інших іноземних вишах. Наші студенти вже там деякий час пробули, то маємо можливість ознайомитися з першими враженнями.

Юлія Ламах: «Шлях до навчання почався навесні, коли нам Ганна Ігорівна запропонувала поїхати на семестрове навчання в Академію “Ignatianum”  в Кракові. Пройдучи, через деякі випробування з документами все ж отримали візу і мерщій поїхали! По приїзду, враження, звичайно, були лише позитивні, очі горіли від кожної будівлі, зупинки, парку. Стосовно навчання, то не можна сказати що воно є легким, адже незважаючи на схожість польської мови, мовний бар’єр присутній. Проте ми відвідуємо курси польської і вдосконалюємо її кожен день. Лекції  такі ж самі цікаві та пізнавальні як в УжНУ, але спосіб семінарських занять відрізняється, і як на мене, значно цікавіший. Ми дуже задоволені можливістю такого обміну, адже це неймовірний досвід та незабутні емоції!»

Анна Лазарчук: «Даний обмін дає прекрасну можливість досвіду навчання за кордоном, порівняння методів викладання, пізнання нової мови,  поринути в іншу культуру. Тут для нас все нове, все цікаве, але не обходиться і без складнощів - мова. Звикнути до польської мови, швидкої розмови місцевого населення поки трохи важко, але ми вже робимо помітні кроки вперед. Пари проходять цікаво, пізнавально, ходимо із задоволенням. За це ми дякуємо нашому факультету історії та міжнародних відносин, що маємо можливість провести цей семестр в Академії “Ignatianum”». 

Анастасія Криницька: «Вважаю, що потрібно використовувати усі можливості, які надає нам життя, тому, коли почула про можливість обміну - одразу подала необхідні документи. У Кракові я не вперше і знала, що це надзвичайно мальовниче та цікаве місто. Проте не тільки Краків вразив своєю красою. Академія “Ignatianum” це чудовий симбіоз сучасної та якісної освіти. Університет, окрім, "зовнішньої" краси (розташована поблизу центра міста сучасна споруда з власним величним костелем на території), має щей "внутрішню" красу.  Вона полягає в чіткості, організованості і насамперед в стосунках студента та викладача. Заняття проходять у формі дружніх діалогів, на яких тебе спонукають до висловлювання власної думки та аналізу різних ситуацій. Тут нема місця для нудних лекцій чи заучення на пам'ять тих чи інших подій, натомість у студентів є бажання виконувати цікаві домашні завдання. Отож, для студента- це не тільки хороша можливість ознайомитися з іншою культурою та вивчити мову,але й хороший життєвий досвід, який навчить не боятися труднощів та розширити горизонти свого світобачення»

Наталя Шіляк: "Мене завжди цікавило навчання за кордоном, тому я не пропустила свій шанс на семестрове навчання в Польщі.  В Кракові я вперше. Це дуже гарне місто. У нас є можливість пожити у новій країні, відвідати цікаві місця. Ігнатіум “Ignatianum” дуже красивий. Все чітко і ясно, пари проходять польською. Є труднощі, але всі викладачі ставляться з розумінням до українських студентів і надають можливість здавати семінари англійською мовою. Викладачі заохочують студента вчитися та вільно висловлювати свої думки з прочитаного. Корисним є те, що ми підвищуємо свій кругозір, вивчаємо культуру та  традиції Польші. Тому рекомендую всім спробувати!"

Джерело: Інформаційно-фидавничий центр УжНУ

 

30 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів