Закарпаття: у трьох вихованців Берегівського інтернату виявлено сифіліс. Семирічних школярів згвалтував 13-річний юнак

Хвора на сифіліс семилітня дівчинка давно вже скаржилася виховательці, що їй погано, але та не повірила дівчинці й не повідомила лікарів...

 

Страшне й неприємне захворювання одразу у трьох вихованців Берегівської школи-інтернату — хлопчика 1992 року народження та семилітніх хлопчика і дівчинки — виявили під час медичного огляду працівники Берегівської ЦРЛ. Поміж іншим, в інтернаті перебуває близько 300 вихованців, серед яких і діти з обмеженими розумовими можливостями.
Справу одразу ж передали до Берегівської міжрайонної прокуратури. У ході перевірки, правоохоронцями з’ясувалося, що не виключено, що цих учнів примушували вступати в статеві зносини. Також було з’ясовано, що приблизно у жовтні-листопаді 2004 року учениця скаржилася на це одній з працівниць інтернату. Але остання не вжила ніяких заходів щодо запобігання неподобства, а також не повідомила про даний факт інших службових осіб інтернату.
За наслідками перевірки порушено кримінальну справу за ч. 4 ст. 152 „Зґвалтування, що спричинило особливо тяжкі наслідки малолітньої чи малолітнього” та ч.1 ст. 137 „Неналежне виконання обов’язків щодо охорони дитинства та здоров’я дітей”. Наразі справу також передано до Берегівського РВ УМВС в Закарпатській області.
А тим часом у самому Берегові стверджують, що кількість хворих в інтернаті дітей значно перевищує офіційно зареєстровані три випадки. У принципі, це цілком можливо, особливо з огляду на те, що інкубаційний період хвороби може тривати майже місяць. Саме тому у четвер головний лікар Закарпатського обласного шкірвендиспансеру Сергій Пушкаренко підписав розпорядження про те, аби повторно провести обстеження усіх дітей Берегівської школи-інтернату. "Ми вимушені це зробити з огляду на те, що таке венеричне захворювання, як сифіліс, має свій інкубаційний період, — сказав С. Пушкаренко. — Не виключено, що зараз можуть бути виявлені й інші хворі, але можуть бути й не виявлені.
Окрім того, я направив подання до управління охорони здоров’я в Закарпатській області, в якому прошу провести відповідний спеціалізований медичний огляд у всіх школах-інтернатах області".
Наразі ж хворі діти лікуються в стаціонарному відділенні Берегівської райлікарні. Правоохоронці порушили кримінальну справу й розпочали слідчі дії.
І з неофіційного: кажуть, що старший хлопчик, який заразив молодших, свого часу утік з інтернату й у Мукачеві потрапив до рук педофіла, який і "нагородив" малого страшною хворобою.
Наразі цей факт перевіряється.
Вл.інф

***

13-річний вихованець Берегівської школи-інтернат заразив сифілісом молодших школярів...
згвалтувавши їх
Берегівський міжрайонний прокурор Руслан Біловар на початку листопада порушив кримінальну справу за фактом зґвалтування 13-річним школярем двох малолітніх. (ч. 4 ст. 152 КК України) та стосовно посадових осіб Брегівської школи-інтернат у звязку із неналежним виконанням ними обовязків щодо охорони життя та здоровя дітей ( ч. 1 ст. 137 КК України).
Під час чергового медогляду зясувалося, що троє вихованців школи-інтернату хворіють сифілісом. Цим небезпечним венеричним захворюванням 13-річний хлопець вже майже рік тому заразив двох удвічі молодших дітей...згвалтувавши їх неприроднім способом.
Семирічна дівчинка пожалілася одній з працівниць школи інтернату на старшого учня, який їх ґвалтував. Та всупереч своїх посадових обовязків, у які входить доглядати за здоровям та безпекою дітей, вона не повідомила про скарги малюків ані директора, ані медиків школи-інтернату. Тож стан справ не змінився і протягом майже року старший школяр продовжував вступати у статеві зносини із дітьми, наносячи шкоду їхньому здоровю та психіці.

Прес-секретар прокурора
області Вікторія ПОПОВИЧ

 

18 листопада 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Unclesem 2005-11-18 / 18:26:00

    опечатка:
    "хлопчика 1982 року народження"
    напевно:
    "хлопчика 1992 року народження"