Хто вони, найсильніші пауерліфтери Закарпаття? (ФОТО)

Хто вони, найсильніші пауерліфтери Закарпаття? (ФОТО)
В ужгородському спортивному комплексі «Юність» пройшов чемпіонат Закарпатської області з пауерліфтингу з жиму лежачи й класичного жиму лежачи, в якому взяли участь понад 60 спортсменів, котрі представляли дев’ять адміністративно-територіальниходиниць краю.

 

Несподіванкою турніру стало повернення на змагальний поміст після майже 3-річної перерви, пов’язаної з народженням двох дітей, майстра спорту України міжнародного класу, призерки чемпіонатів світу і Європи ЄлізаветиРижак, котра представляла Баранинську ОТГ. Спортсменка впевнено перемогла в обох видах програми у ваговій категорії до 47 кг і з результатом 80 кг стала абсолютною чемпіонкою серед жінок.Серед представниць прекрасної статі чемпіонками з жиму лежачи у своїх вагових категоріях  стали студентка факультету здоров’я та фізичного виховання Ужгородського національного університету Лілія Манзулич і Катерина Гунченко з факультету іноземної філології, котра також здобула «золото» й у другому виді програми.  У класичному жимі лежачи у своїх категоріях перемогли ГабріелаБонь з Виноградівщини, хустянки Ірина Сенкевич, Ольга Якоб  і майстер спорту України з Мукачева Катерина Пліс. Кращою командою серед жінок в обох номінаціях виявилась  Баранинська ОТГ.

Серед чоловіків у класичному жимі лежачи було показано низку високих результатів. У категорії до 59 кг впевнено переміг 18-річний СебастіанМартон з Виноградівського району, котрий підняв 120 кг, що дорівнює його ж юнацькому рекорду України. З майстрівськими результатами у вагових категоріях до 83 і до 120 кг чемпіонами стали ужгородець Олександр Шляхта і мукачівець Василь Маєвський, котрі підняли відповідно 185 і 230 кг. Перемогу в інших вагових категоріях здобули Михайло Когут і Геннадій Чесаков з Мукачева, Степан Густа і Леонід Квятковський з Ужгорода та Михайло Булеца із Свалявського району. У жимі лежачи чемпіонами стали СебастіанМартон, Степан Густа, Леонід Квятковський, Михайло Булеца, котрі зробили «золотий» дубль, мукачівці Мілан Бряник, Олександр Полажинець, представник Хуста Богдан Міговк та Ігор Коренюк з Воловеччини.  Абсолютну перемогу у своїх видах програми здобули Василь Маєвський і Богдан Міговк.

Командну перемогу у «класиці» серед чоловіків святкувало Мукачево, на другому місці Ужгород, на третьому – Виноградівський район. У жимі лежачи кращою стала команда Ужгорода, друге місце у Мукачева, третє – у Хуста.

Зараз кращі закарпатські пауерліфтери готуватимуться до Кубку України, що пройде у середині листопада у Коломиї.

Андрій Федорішко, голова обласної федерації пауерліфтингу

 

31 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів