Англійською – про протидію контрабанді тютюнових виробів, або ноу-хау закарпатських митників

Англійською – про протидію контрабанді тютюнових виробів, або ноу-хау закарпатських митників
Французькому телеканалу «ARTE TV» англійською мовою про протидію контрабанді тютюнових виробів в Україні розповів Андрій Каращенко – заступник начальника Закарпатської митниці ДФС.

 

За словами заступника начальника Закарпатської митниці ДФС, у порівняні з минулими, 2016 та 2017 роками, рівень контрабанди зменшився. Причини – розвиток митної системи, законодавства, митного сервісу. Зараз у пункті пропуску «Ужгород», на українсько-словацькому кордоні, та пункті пропуску «Чоп-Захонь», на українсько-угорському кордоні, ведеться будівництво стаціонарних скануючи систем. Завдяки уряду та ДФС роботи розпочались по облаштуванню приміщень для цих скануючих систем у вересні, тож вже в грудні вони працюватимуть. Андрій Каращенко переконаний, що це якісно покращить можливості зупинення контрабанди наркотиків, сигарет, які в минулому році переправлялись найбільше до Словаччини, Угорщини та Румунії.

– Природа контрабанди тютюну, як й інших видів контрабанди, економічна, й полягає у різниці вартості цигарок від 5 і більше разів, залежно від виду тютюнових виробів і кінцевої країни призначення, – підкреслив заступник начальника, та додав, що наразі Україна обрала європейський вектор розвитку і прагне до вступу в ЄС, тому держава повинна позиціонувати себе як надійний діловий партнер, тож митники роблять все для того, аби зупинити незаконну контрабандну активність. У цьому ключі є співпраця як на рівні держав, так на рівні керівників Закарпатської і митниць сусідніх держав, а також на рівні старших змін на постах, які зустрічаються із колегами на нейтральній території і обмінюються досвідом, ситуаціями, обговорюють проблеми, набираються досвіду.

Також Андрій Каращенко поінформував журналістів іноземної телекомпанії, що з початку року Закарпатською митницею ДФС складено понад 90 протоколів про порушення митних правил за фактами незаконного переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю тютюнових виробів у кількості майже 750 тис. пачок, загальною вартістю більше 15 млн грн. Питання протидії та виявлення контрабанди тютюнових виробів є одним із приорітетних напрямів роботи оперативних підрозділів митниці.

Варто зазначити, що наразі працівники Закарпатської митниці ДФС проходять навчання, вдосконалюють практичне володіння англійською мовою, а також підвищують рівень знань з української ділової мови.

ДФС у Закарпатській області

 

02 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів