Чому просідає асфальт на вулиці Шумній в Ужгороді?

Чому просідає асфальт на вулиці Шумній в Ужгороді?
Не встигли відремонтувати дорогу, як асфальт уже просів – про це пишуть останніми днями користувачі Фейсбук про вулицю Шумну в Ужгороді. Мовляв, на тільки відремонтованій дорозі вже утворилися ями, отже, погано зробили. Що відбувається, редакція Uzhgorod.net.ua з’ясувала у спеціалістів.

 

Як розповів директор департаменту міського господарства Володимир Бабидорич, насправді наразі ні про які неякісні роботи чи щось подібне не йдеться. Річ у тім, що капітальний ремонт вулиці Шумної передбачав заміну зливово-каналізаційної мережі уздовж усієї ділянки, починаючи від вул. Електрозаводської до вул. Другетів(у межах 1,2 кілометра). Цей проект, як і заміна ділянки водопроводу у 2017 році, передбачав земельні роботи на доволі значній глибині. Після укладання нових мереж в ідеалі, за технологією, земля над ними має ущільнюватися до півроку. Проте таке тривале очікування викликало б значну соціальну напругу, адже  вулиця Шумна допомагає розвантажити в’їзд у центр міста з боку Оноківців і навпаки.

Саме тому, зі слів В. Бабидорича, було прийнято рішення укласти нижній шар асфальту через два місяці після завершення земляних робіт, і в принципі це не порушує технологію будівництва автомобільних доріг. «Особливо з огляду на те, що наразі на вулиці Шумній укладений тільки чорновий шар асфальту, – зазначив В. Бабидорич. – Саме тому незначні ущільнення на певних ділянках можуть спостерігатися і надалі. Весною, перед укладанням чистового шару асфальту, всі подібні утворення будуть ліквідовані».

До речі, аналогічні нарікання звучали і на адресу вул. Перемоги – там теж ущільнювався ґрунт і просідав асфальт, і так само після укладання чорнового шару. Але зараз, після чистового верхнього шару, який уклали буквально на днях, видно, що автодорога виглядає гарною. Тож очевидно, що перейматися і на рахунок Шумної не варто – після чистових робіт вулицею приємно буде їздити.

uzhgorod.net.ua

 

05 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів