Що їсти для покращення настрою: 5 осінніх продуктів для закарпатців

Що їсти для покращення настрою: 5 осінніх продуктів для закарпатців
Правильне харчування як ліки – не нова концепція. Ми використовуємо різноманітні інгредієнти в рецептах протягом століть, щоб лікувати хвороби.

 

Тож не дивно, що поживні речовини у деяких осінніх продуктах можуть покращувати наш настрій, пише The Health Line.

Нижче – 5 продуктів, які потрібно їсти восени, щоб покращити розумове здоров'я:

1. Акорн сквош

"Мені подобається осінь, тому що це час сквошу", – каже дієтолог Дженн Філленворт.

Акорн сквош – це зменшений вид зимового гарбуза, але з легким, але трохи солодким ароматом. Сквош – один із найбільш корисних різновидів гарбузу, оскільки містить велику кількість поживних речовин та антиоксидантів.

Акорн містить магній, що використовують у боротьбі з депресією та тривогою.

2. Яблука

Звісно, яблука лежать в супермаркетах цілий рік. Але особливо вони смачні впродовж сезону врожаю.

Філленворт зазначає, що протягом останніх кількох років дослідження харчових продуктів зосереджене на впливі споживання яблук та його зв'язку з наданням захисних неврологічних переваг.

"Оскільки яблука мають високий фітохімічний профіль, вони чудово запобігають пошкодженням ДНК, регулюють гормональний фон та зменшують окиснювальний стрес. Усі ці речі безпосередньо пов'язані з підтримкою психічного здоров'я", – каже Філленворт.

3. Гарбуз

Гарбуз – найпопулярніший осінній овоч. Він має бути в раціоні, оскільки містить мінерали, що покращують роботу мозку, стверджує Філленворт.

"Гарбуз містить лютеїн і зеаксантин – обидва з цих поживних речовин відмінно підходить для покращення пам'яті як молодих людей, так і людей похилого віку", – пояснює дієтолог.

До того ж, насіння гарбуза покращує настрій.Вони містять незамінну амінокислоту триптофан, яка в організмі перетворюється на серотонін – гормон щастя.

4. Куркума

Через відомі цілющі властивості куркуму вважають дивовижною приправою, що допомагає зменшити симптоми депресії.

Також куркума має потужні антиоксидантні та протизапальні властивості.

До того ж, вона прекрасно смакує.

5. Кориця

Додавання її до будь-якої їжі або напою може допомогти стимулювати мозок.

Також кориця допомагає регулювати рівень цукру в крові, а це стабілізує настрій.

Цю приправу додають до чаю, сидру, вівсяної каші, хліба, печених фруктів та овочів тощо.

Усі фото Depositphotos

life.pravda.com.ua

 

05 листопада 2018р.
Çàãðóçêà...

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів

Залишити коментар:

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без будь-яких попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані правоохоронним органам, якщо від них надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати посилання та рекламні повідомлення!

Необхідні поля позначені наступним символом:*