Екологи б'ють на сполох: виявлені маслянисті плями в каналі, з якого постачають воду Ужгороду

Екологи б'ють на сполох: виявлені маслянисті плями в каналі, з якого постачають воду Ужгороду
Хто злив нафтопродукти в річку - невідомо.

 

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області повідомляє…

3 листопада 2018 року о 11 год. 35 хв. до Державної екологічної інспекції у Закарпатській області надійшла інформація від оперативного чергового Управління ДСНС України у Закарпатській області про виявлення маслянистої плями на поверхні водного дзеркала дериваційного каналу Оноківської та Ужгородської ГЕС.

Спеціалістами інспекції одразу було здійснено виїзд на місце події. В ході обстеження верхньої ділянки дериваційного каналу та в районі розміщення Оноківської гідроелектростанції слідів маслянистої плівки не виявлено. На початку с. Оноківці, біля автотранспортного мосту на поверхні водного дзеркала дериваційного каналу спостерігались невеликі маслянисті плями. Місце потрапляння забруднюючої речовини в поверхневу водойму під час огляду не встановлено. Інспекцією проведено відбори проб води у випуску після гідротурбіни Оноківської ГЕС, поверхневих вод дериваційного каналу та р. Уж.

За результатами проведених інструментально-лабораторних вимірювань встановлено перевищення гранично-допустимої концентрації нафтопродуктів у пробі поверхневої  води дериваційного каналу, біля автотранспортного мосту с. Оноківці. У річці Уж перевищень допустимих концентрацій нафтопродуктів не зафіксовано.

Джерело: Державна екологічна інспекція у Закарпатській області

 

05 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів