Закарпатським ґаздиням на замітку: 11 ідей корисного сніданку

 Закарпатським ґаздиням на замітку: 11 ідей корисного сніданку
Сніданок - найважливіший прийом їжі за добу, тому потрібно відповідально до нього ставитися. Список корисних сніданків пропонує "Ukr.Media".

 

Збийте зелене смузі

Розпочніть свій день правильно, забезпечивши організм масою поживних речовин, котрі знаходяться у смузі. Засипте у блендер пів стакану йогурту, стільки ж знежиреного молока для отримання протеїну, а потім додайте стакан чи два улюблених фруктів. Для ще більшої користі для здоров'я, можна додати зелень багату на вітаміни, таку, як шпинат чи кале. Не хвилюйтеся, адже подібна зелень немає сильного смаку, тому вона не зіпсує смак та запах фруктів.

Прийдіть до тями разом із тостом з авокадо

Існує причина, через яку тост із авокадо просто підірвав соціальні сайти. І це не лише через те, що такий кремоподібний зелений фрукт є фотогенічним, але й тому, що він просто переповнений корисними жирами та клітковиною, котрі допоможуть вам не відчувати голод аж до обіду. Також авокадо містить близько 20 вітамінів та мінералів. Просто покладіть авокадо на шматок цільно зернового хліба, щоб отримати всі переваги від його вживання. Щоб зробити тост ще смачнішим, ви можете додати зверху помідори та базилік, свіжі краби або сир фета.

Зробіть лосось своєю любов'ю

Лосось має так само багато корисних для здоров'я серця омега-3 жирних кислот, як і свіжа лососина. Але він дуже часто використовується у найбільш калорійних стравах, котрі містять вуглеводи, що швидко перетравлюються, але не містять клітковини, жиру чи протеїну. Це означає, що у вас не тільки підніметься рівень цукру, а ви навіть почуватиметеся втомленим. Краще приготуйте маленькі тарталетки, поклавши поверх дві столові ложки кремового сиру, трішки лососю, огірок, та отримуйте користь від цього продукту.

Замініть яйця тофу

Якщо вам необхідний вегетаріанський рецепт, але ви дуже любите яйця, для вас існує вихід - тофу. Тофу має таку ж текстуру, які яйця. Сухе і тверде тофу трішки розкришіть за допомогою лопатки, щоб воно виглядало, як розбиті яйця, перед тим, як ви будете його споживати. Якщо, бувши вегетаріанцем, вам все одно подобається омлет, спробуйте червоний перець, цибулю та соус, а потім додайте тофу та готуйте, допоки страва не отримає злегка коричневий колір.

Зробіть із солодкої картоплі зірку

Солодка картопля просто переповнена корисним для очей вітаміном А, сприятливими для здоров'я кісток кальцієм та магнієм, а також калієм, котрий нормалізує кров'яний тиск. Поріжте одну картоплину на шматочки, запечіть її в духовці, а зверху покрийте йогуртом, шматочками банану та корицею. Збризніть медом, якщо ви полюбляєте розпочинати свій день із солодощів.

Створіть парфе із йогурту

Грецький йогурт містить удвічі більше протеїну, ніж звичайний йогурт з такими ж корисними для здоров'я бактеріями. Але стандартна порція йогурту може бути переповнена додатковим цукром. Візьміть краще знежирений грецький йогурт, котрий допоможе вам втамувати почуття голоду, та створіть парфе в стакані. Додайте шар йогурту зі свіжими фруктами, та посипте топінгами, такими, як зерна, горіхи, несолодкий кокос або вівсяні крупи. Ви матимете сніданок майже занадто красивий, щоб їсти.

Спробуйте млинці із нута

Замініть білу муку на муку з нута, котра допоможе зробити веганські млинці смачними ласощами. Змішайте 1/2 стакана нутової муки з часником, сіллю, чорним перцем, 1/4 чайної ложки соди, і додайте 1/2 стакана води та продовжуйте збивати, доки не зникнуть коточки. Додайте 1/4 склянки порізаного червоного перцю та огірків, та додайте до суміші оливкову олію, відправивши суміш на сковорідку при середній температурі. Готуйте близько 5 хвилин, поки млинці не стануть злегка золотистими. Подавайте із смачними топінгами, такими, як авокадо, сальса або хумус.

Придумайте своє буріто на сніданок

Хто сказав, що для того, щоб загорнути начинку для сніданку необхідні яйця? Забудьте про це. Краще візьміть чорні боби, і ви отримаєте більше протеїну, ніж з яйця, а також клітковину, що робить боби ідеальною начинкою. Додайте трішки мексиканського сиру, такого, як сальса, поріжте червоний перець та заверніть начинку у цільно зернову тартилу. Покладіть на декілька хвилин у мікрохвильовку, і у вас вийде повноцінна страва до сніданку.

Готуйте корисне рагу

Приготуйте декілька видів картоплі, щоб отримати всі корисні речовини та переваги від її вживання. Наприклад, рожева картопля містить 64 відсотки вашої щоденної норми вітаміну С, а солодка картопля слугує додатковим джерелом, котре забезпечить вас рекомендованим вітаміном А. Візьміть 3/4 частини рожевої картоплі, додайте 1/4 солодкої картоплі. Готуйте на сковорідці, додавши оливкову олію, часник, сіль, та чорні боби. У кінці додайте соус гуакамоле.

Намагайтесь запозичати південні страви

Порція простої каші без масла чи сиру містить всього 103 калорії, та 15% щоденної норми заліза. Додайте до такої каші креветки, для отримання протеїну, шпинат, щоб наповнити організм вітаміном А, а також гострим соусом та свіжим пармезаном для смаку.

Готуйте вівсянку

Утримайтеся від готових сніданків. Додайте до вівсянки свіжі фрукти, або додайте смаку, приготувавши її із овочами, грибами або цибулею. 

 

05 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів