Міжгірщина – один із національних лідерів у реалізації медичної реформи

Міжгірщина – один із національних лідерів у реалізації медичної реформи
 Міжгірський район став прикладом для інших регіонів України у формуванні і функціонуванні первинної ланки медичної допомоги. Це констатував голова Національної служби здоров’я Олег Петренко та підкреслив сьогодні під час наради заступник голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас.

 

  Олег Петренко, зазначив:  "Міжгір’я уклало договір з нами у першу хвилю. Це дало змогу підвищити зарплати лікарям і медсестрам в півтора-два рази – з 6-7 до 15 тисяч гривень".

 Заступник голови облдержадміністрації поінформував, що лідерами з укладання електронних декларацій з пацієнтами є КНП ЦПМСД Полянської сільської ради Свалявського району – 83%, КНП «Міжгірський центр ПМСД» Міжгірської районної ради – 72% та КНП Баранинської с/р «Центр ПМСД» – 70,33%. Аутсайдерами наразі є Тячівське районне КНП ТРР «ЦПМСД» (6,1%), КНП Центр ПМСД Тячівської міської ради (7,6%) та КНП «Центр ПМСД» Свалявської районної ради (17,93%).

Ярослав Галас зазначив, що окреслені питання – будівництво нових амбулаторій, динаміка укладання електронних декларацій тощо – перебувають на особистому контролі голови облдержадміністрації та керівників РДА. На центральному рівні процеси курує Кабінет Міністрів України. Поставлені у галузі завдання мають свої нюанси і потребують врахування низки об’єктивних і суб’єктивних чинників, але їхнє вирішення лежить переважно у площині власної зацікавленості кожного лікаря і медпрацівника області. Про це інформує прес-центр Закарпатської ОДА.

 

08 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів