На Закарпатті посилять соцзахист громадян

На Закарпатті посилять соцзахист громадян
Під час 13-ї сесії облради сьомого скликання обласні обранці затверджуватимуть Регіональну програму "Турбота" щодо посилення соціального захисту громадян на 2019 – 2021 роки". Відповідний проект документу заздалегідь оприлюднений на офіційному сайті.

 

 Мета програми – реалізація державної політики у сфері соціального захисту населення Закарпатської області, надання матеріальної допомоги громадянам, які внаслідок недостатнього матеріального забезпечення потребують соціальної підтримки.

 На сьогодні спостерігається необхідність продовження практики матеріальної підтримки найменш соціально захищених мешканців Закарпатської області. Матеріальну домогу отримають такі групи осіб: малозабезпечені, непрацездатні, важкохворі громадяни, багатодітні й неповні сім'ї, громадяни похилого віку, ветерани війни та праці, особи з інвалідністю, у тому числі діти з інвалідністю, а також учасники антитерористичної операції минулих років, поранені, травмовані учасники антитерористичної операції та операції Об'єднаних сил (або одному з членів їх сімей), сім'ї загиблих (померлих) мешканців Закарпатської області – учасників антитерористичної операції та операції Об'єднаних сил, внутрішньо переміщені особи, інші громадянам, які внаслідок недостатнього матеріального забезпечення потребують соціальної підтримки. Передбачено фінансову підтримку громадських організацій осіб з інвалідністю та ветеранів, інших громадських об'єднань; фінансуванні інших заходів соціального захисту населення області.

 Слід зазначити, що матеріальна допомога надається на підставі заяв громадян, поданих через обласну державну адміністрацію, обласну раду, депутатів обласної ради, а також на підставі розпоряджень голови обласної державної адміністрації та розпоряджень голови обласної ради.

 Фінансування заходів Програми здійснюється за рахунок коштів, передбачених для її реалізації в обласному бюджеті на відповідний бюджетний період. Орієнтовний обсяг фінансування Програми становить 63426,6 тис. гривень, в тому числі у 2019 році  –  20617,2 тис. гривень, у 2020 році  – 21142,2 тис. гривень, у 2021 році  –  21667,2  тис. гривень. Про це інформує прес-служба Закарпатської облради.

 

08 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів