Працівники Ужгородської міської ради долучилися до написання традиційного диктанту національної єдності

Працівники Ужгородської міської ради долучилися до написання традиційного диктанту національної єдності
Всеукраїнський флешмоб, який водночас є й перевіркою на знання рідної мови, проводять уже вшістнадцяте. Цьогоріч писали диктант із символічною назвою «Крила України». Зачитував текст доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, автор підручників і посібників з української мови Олександр Авраменко.

 

 Про це повідомляє прес-служба Ужгородської міської ради. Відсканований чи сфотографований текст диктанту, написаного від руки, треба сьогодні або завтра, 10 листопада, надіслати на перевірку на електронну пошту редакції «Українського радіо». Переможцям, тобто тим, хто написав без жодної помилки, обіцяють призи від українських журналів та видавництв.У

 У рамках відзначення Дня української писемності та мови заступник міністра культури Юрій Рибачук, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, заступник голови обласної ради Петро Грицик, заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак, голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський, голова обласної організації НСПУ Василь Густі, творчі діячі взяли участь у покладанні квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку на площі Народній в Ужгороді. Там лунали пісня «Ой у лузі червона калина», твір Тараса Шевченка «Бандуристе, орле сизий» і «Молитва за Україну» у виконанні заслуженого академічного Закарпатського народного хору. 

 

09 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів