Радіо і квоти: чи вдасться закарпатським радіостанціям дотриматися нововведень?

Радіо і квоти: чи вдасться закарпатським радіостанціям дотриматися нововведень?
Учора втретє Уряд підняв квоти на українську музику. Відтепер частка української музики в ефірі повинна становити не менше 35%.

 

 Дослідження провів сайт "0312" https://www.0312.ua .

 Радіо «Тиса ФМ» завжди було своєрідним майданчиком для цікавих українських гуртів та для маловідомих виконавців, які не підходили великим радіостанціям. Керівник творчої групи «Тиса ФМ» Антон Микуланинець розповідає: «Скажімо, Vivienne Mort у нас крутиться з 2010 року, ONUKA звучала у нас ще коли не була окремим гуртом, а вокалістка Наталія Жижченко грала у гурті Tomato Jaws. Відсоток україномовної музики на радіо «Тиса ФМ» зараз коливається від 37 до 40%».

 «Радіо 7»  працює на Закарпатті з 2016-го року – якраз тоді набув чинності закон «Про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення», яким вперше було запроваджено квоти на україномовні пісні та програми. Як розповів музичний редактор «Радіо 7» Олег Стащишин, на цьому радіо відсоток української музики за останніми підрахунками становив близько 40%.

 Музичний редактор радіо «Світ ФМ», «Закарпаття ФМ», «Версія ФМ» Олександр Черепаня розповів, що у них не було жодних проблем із дотриманням квот, і підняття їх із 30 до  35% теж ніяк не вплине роботу: «Ефір радіо заповнений українською музикою на 45%, тобто фактично ми уже давно перевищували ці квоти».

Нагадаємо, відповідно до Закону,  частка пісень державною мовою в ефірі радіостанцій має становити не менш як 35% у період із 07.00 до 14.00 та із 15.00 до 22.00, а частка програм  державною мовою має складати не менше 60%.

 

09 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів