Викрадення позашляховика на Тячівщині: 19-річний крадій розбив авто в ДТП

Викрадення позашляховика на Тячівщині: 19-річний крадій розбив авто в ДТП
У селищі Бедевля на Тячівщині з території автомайстерні викрали вночі позашляховик. Викрадене авто крадій розбив у ДТП. Поліція оперативно розкрила цей злочин, розпочато розслідування.

 

Учора, 9 листопада, з заявою в Тячівський відділ поліції звернувся житель селища Тересва Тячівського району. Заявник повідомив про те, що в ніч на 9 листопада у селі Бедевля невідома особа незаконно заволоділа його автомобілем марки "КІА Соренто" іноземної реєстрації. 

Як встановили правоохоронці, позашляховик на іноземних номерах був припаркований на ніч на вулиці біля гаражного приміщення на території  автомайстерні в селі Бедевля. Машина належить одному з працівників майстерні. 

Крадій скористався тим, що територія майстерні не охоронялася і не була огороджена.  Знайшов у приміщенні, виламавши вхідні двері, ключі від машини і викрав позашляховик. Далі потрапив на краденій машині в ДТП і пошкодив її, після чого кинув. 

Як встановили в ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники кримінальної поліції Тячівського відділу, автомобіль викрав 19-річний житель сусіднього села Крива. Далі скоїв ДТП, перебуваючи в стані наркотичного сп’яніння. 

Поліція розпочала за даним фактом кримінальне провадження за ч.1 ст.289 Кримінального кодексу України (Незаконне заволодіння транспортним засобом).  Автомобіль поміщено на спецмайданчик Тячівського відділу поліції і після проведення відповідної експертизи буде повернуто власникові. 

Фігуранта справи поліція перевіряє на можливу причетність до скоєння інших злочинів. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу. 

Водночас правоохоронці звертаються до власників транспортних засобів із проханням відповідальніше ставитися до збереження автомобілів. Не варто залишати їх на ніч на вулиці, в безлюдних місцях. Обов’язково перевірте, чи машина зачинена і чи немає в салоні грошей, комп’ютерної техніки чи інших коштовностей. 

Вчасно потурбуйтесь про обладнання свого авто надійною протиугонною сигналізацією. Зберігайте його вночі в надійному гаражі або на автостоянках, які забезпечені охороною. Якщо ж машина ночує на вулиці або в дворі оселі, встановіть на території засоби відеофіксації. 

Усе це суттєво вбереже вашу машину від крадіїв, а в разі скоєння злочину дозволить правоохоронцям швидше його розкрити.  

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

10 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів