Ужгородський адвокат Вікторія Чекан: "6 порад, як правильно орендувати квартиру, будинок, офіс..."

Ужгородський адвокат Вікторія Чекан: "6 порад, як правильно орендувати квартиру, будинок, офіс..."
Виявляється, "підводного каміння" вистачає, тож фахівці рекомендують дослухатися до порад спеціалістів.

 

Отже, пропонуємо вашій увазі 6 практичних порад як правильно орендувати квартиру, будинок або офіс чи інше приміщення. Консультує ужгородський адвокат Вікторія Чекан.

1. Перевірити чи є особа, яка надає Вам приміщення в оренду, його власником або чи має такий орендодавець належні повноваження діяти від власника майна (довіреність, договір тощо). Право особи передавати майно в оренду, укладати договори та визначати їх умови має бути чітко зазначене в довіреності чи договорі, якщо орендодавцем виступає не власник.

2. В договорі оренди (найму) необхідно передбачити ціну оренди, порядок її сплати, строк оренди, порядок в’їзду та залишення орендованого приміщення у випадку закінчення договору чи його розірвання, інші важливі умови для кожного окремого випадку (наприклад, перелік осіб, що можуть проживати або користуватися орендованим приміщенням).

3. Договір оренди чи найму приміщення має укладатися в письмовій формі, це дозволить як дотриматися вимог закону, так і в разі потреби, захистити свої права та інтереси за таким договором. 

4. Якщо йдеться про довготривалі відносини (більше ніж 3 роки) або сторони бажають додаткових гарантій безпеки щодо правильності укладання договору оренди (найму), краще здійснити нотаріальне посвідчення такого договору у нотаріуса. 

5. Для захисту інтересів сторін договору найму, доцільно передбачати право одностороннього його розірвання та обов’язково чітко деталізувати механізм такого розірвання.

6. Не сподівайтеся, що все буде добре, а завжди оформлюйте правильно документи щодо такого важливого питання як користування майном. В такому випадку, матимете реальні шанси по захисту Ваших прав у разі їх порушення. 

uzhgorod.net.ua

 

13 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів