На Закарпатті вперше за роки незалежності ремонтують дорогу «Ужгород-Демечі»

На Закарпатті вперше за роки незалежності ремонтують дорогу «Ужгород-Демечі»
 Автомагістраль відіграє важливе значення в житті району.

 

Автодорога "Ужгород-Демечі" – це понад два десятки кілометрів шляху, який за три десятки років, від часу будівництва, ні разу капітально не ремонтували. Якщо десь щось і робили, то максимум це був поточний ремонт або ж і взагалі латання ямок. Проте цьогоріч дорога отримала новий шанс – її почали ремонтувати.

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук депутат Закарпатської обласної ради Андрій Андріїв:

«Сьогодні разом із депутатом Закарпатської обласної ради Олексієм Баранюком та директором департаменту інфраструктури Закарпатської ОДА Едуардом Маляром оглянули автомобільну дорогу обласного значення «Ужгород-Демечі», яку ремонтують уперше за роки незалежності України. Капітальний ремонт стартував у червні, на асфальтування ділянки протяжністю майже в  кілометр використали 2,5 млн грн. Відтак з ініціативи депутатської групи «Відродження» в Закарпатській обласній раді (А. Андріїв, О. Баранюк, М. Помпель) з дорожнього фонду додатково виділили 6 млн грн на добудову ділянки дороги до перехрестя з трасою «Київ-Чоп». А головне, що на цьому роботи не завершуються, в наступному році триватиме продовження капітального ремонту як цієї дороги, так і більшості автошляхів області».  

Едуард Маляр розповів, що цьогоріч по Закарпатській області розпочалося будівництво великої кількості доріг – тих, на які виготовлено проектно-кошторисну документацію. «Автодорога обласного значення «Ужгород-Демечі», яка проходить Ужгородським районом паралельно до траси «Київ-Чоп», є фактично альтернативною їй, оскільки нею їздять і автобуси, і легкові автомобілі, – додав Е. Маляр. – Саме тому було прийнято дуже важливе рішення – капітально відремонтувати дорогу. Чому акцентуємо саме на капітальному ремонті? Тому, що в такому разі дається гарантійний термін – 7-10 років. Це означає, що будівельна фірма, яка виграла тендер на ремонт цієї дороги, протягом усіх цих років буде відповідати за її утримання. Якщо виникатимуть якісь дефекти, недоліки, то фірма зобов’язана відремонтувати».

У наступному році, зі слів Е. Маляра, так само планується виділення коштів на продовження робіт, загалом включно по 2020 по всій області триватимуть ремонти доріг обласного значення. «Тільки в Ужгородському районі таких доріг є 6, переважну більшість проведені тендери, сподіваємося, що будуть виділені кошти і забезпечать якісні роботи будівельники», – додав Е. Маляр.

Депутат Закарпатської обласної ради Олексій Баранюк, який також сьогодні оглядав хід виконання ремонтних робіт, зі свого боку додав, що весь депутатський корпус області прекрасно усвідомлює, наскільки важливу роль для розвитку Закарпаття відіграють дороги. «Наша область унікальна, маючи такий потенціал, його гріх не використовувати. Але без доріг нічого не зробити, не досягти. Тому протягом трьох років у нашому краї триватимуть капітальні ремонти автодоріг – відповідну програму депутати ухвалили на одній із сесій. Переконаний, закарпатці невдовзі побачать це і зможуть оцінити».

Uzhgorod.net.ua

 

13 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів