Виконком Ужгородської міськради розглянув звіт про діяльність водоканалу за 9 місяців

Виконком Ужгородської міськради розглянув звіт про діяльність водоканалу за 9 місяців
Як зазначив заступник директора КП «Водоканал міста Ужгорода» Микола Феделещак, внаслідок зростання тарифів на послуги доходи підприємства зросли на 16,3%, при тому, що затрати на надання послуг зросли на 18,1%. Ріст витрат зумовлений насамперед зростанням вартості електроенергії, реагентів, витратних матеріалів для ліквідації аварійних ситуацій, зростанням мінімальної заробітної плати.

 

Були наведені й інші показники, зокрема стан дебіторської заборгованості як приватних споживачів, так і юридичних осіб – вона складає 58944,4 тис. грн., із них тільки заборгованість Коритнянської сільради понад 18,1 млн. грн. За словами представника підприємства, претензійна робота ведеться, однак вона не дає наразі очікуваного результату.

Загальна протяжність водопровідних мереж в Ужгороді станом на 1 січня поточного року – 285,8 км, із них ветхих та аварійних – 139,6 км, або 48,8%. Оновлення мереж за рахунок амортизації, яка у структурі тарифу становить не більше 5%, не дає підприємству фінансової можливості здійснити заміну діючих амортизованих мереж і при такій структурі тарифу відновлення ветхих мереж можливе хіба протягом 156 років, - йдеться у звіті.

Разом з тим, підприємство знизило витрати електроенергії, зменшило втрати води порівняно з відповідним періодом минулого року, на більш ніж 2,3 млн. виконало робіт, усунуло за 9 місяців 547 аварійних витоків на водопровідних мережах та 1489 засмічень на каналізаційних мережах тощо.

Члени виконкому проголосували за те, щоб взяти звіт до уваги.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

 

14 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів