Культура великого народу починається з душі маленької родини

Під таким гаслом минулої суботи пройшов в Ужгороді Всеукраїнський форум „Україна очима жінки”. На кілька годин Палац дітей та юнацтва перетворився на свято великої родини, адже тут зібралися жінки і чоловіки, які виховують не тільки своїх, але й прийомних дітей, представники влади.

 

Але найголовнішими на святі були, звичайно ж, дітлахи – ті, кому пощастило вдруге віднайти батьків, а також вихованці ПАДІЮНу, творчими зусиллями яких було влаштовано святковий концерт.
На сьогодні в Закарпатській області створено 13 будинків сімейного типу, в яких проживають 106 дітей. Всі вони, за словами голови облдержадміністрації Олега Гаваші, потребують уваги і любові, але найбільше вона необхідна тим дітям, які лише чекають на своїх „батьків”.
Привітати мужніх батьків, декотрі з яких виховують по 10-12 прийомних дітей, на сцену виходили бізнесмени, чиновники. Зачитували вітальні телеграми від Президента України Віктора Ющенка, міністрів з питань надзвичайних ситуацій України Віктора Балоги та у справах сім’ї, молоді і спорту Юрія Павленка.
Народний депутат України Лариса Усаченко, виступаючи, зазначила, що Закарпаття – один з п’яти регіонів України, керівництво якого підтримало акцію. В рамках цього проекту, започаткованого Міжнародною громадською організацією “Світ родини”, відбулося вручення цінних подарунків (телевізорів, пральних машин, музичних центрів) батькам-вихователям та вихованцям дитячих будинків сімейного типу з Мукачева та Берегова, Великоберезнянського, Виноградівського, Іршавського районів. Також без подарунків не залишилися члени багатодітних сімей з Міжгірщини, Рахівщини, Тячівщини, Ужгородщини; вихованці спецшколи для глухих і кількох шкіл-інтернатів, повідомили з прес-служби ОДА.

 

21 листопада 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів