На Закарпатті можуть створити професійну футзальну команду

На Закарпатті можуть створити професійну футзальну команду
16 листопада в нашому обласному центрі за участі віце-президент Асоціації футзалу України Володимир Гримайла та керівника Ужгородської футзальної ліги відбулася прес-конференція з представниками крайових ЗМІ щодо створення на Закарпатті зони другої ліги чемпіонату України з футзалу.

 

Як повідомила прес-служба Ужгородської футзальнох ліги, що обговорювали розвиток фут залу в нашій області.   «Приємно, що Ужгородська футзальна ліга розширюється не тільки географічно та кількісно, а й якісно. Сподіваюся, що створення на теренах нашої області зони Другої ліги України дасть великий поштовх розвитку футзалу на Закарпатті. Ми намагатимемося робити все можливе, аби вийти на новий рівень» – зазначила Олександра Терембець.

 Володимир Гримайло детальніше розповів про формат проведення змагань та основні цілі турніру: «Цього сезону планують створити близько 8-10 зональних груп. Поки що боротьба розпочалася тільки на Срібній землі. Щодо інших груп, то наразі відбувається їх доукомплектування та формування. Опісля боротьби у групах 16 кращих команд всієї України потраплять до плей-оф. Протистояння на стадіях 1/8 та 1/4 фіналу складатимуться з двох матчів (вдома та на виїзді). Згодом чотири найсильніші колективи потраплять до Фіналу чотирьох, який пройде в одному із міст України. Головне призначення Другої ліги знаходити колективи, які в подальшому прагнуть розвивати футзал і підвищуватися у класі. Формат дозволяє при мінімальних роз’їздах отримувати новий досвід. Хочу наголосити, що минулого сезону три із чотирьох учасників Фіналу чотирьох підвищилися у класі. У Другій лізі команди вчаться поводитися як професіонали: приймати гостей, їздити на виїзди, вирішувати питання з орендою залу, арбітражем, лікарями. Це своєрідний перехід від аматорів до майстрів».

 Також йшлося про те, що Ужгород планує подати заявку на проведення Всеукраїнського аматорського фіналу. Володимир Гримайло зазначив, що обласний центр Закарпаття готовий до цього і наголосив, що тут є всі необхідні для цього умови.

 Сподіваємося, що сезон 2018/19 років буде успішним і пройде на високому організаційному рівні. А закарпатські футзальні колективи гучно заявлять про себе на всеукраїнській арені.

 

17 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів