Закарпатська ДФС про спрощення порядку взяття на облік податкового векселя

Закарпатська ДФС про спрощення порядку взяття на облік податкового векселя
Суб'єктам господарювання — виробникам хімічної продукції (векселедавцям) для взяття на облік податкового векселя не потрібно подавати до контролюючого органу (векселедержателя) довідку щодо прогнозованого обсягу нафтопродуктів та/або речовин, які планується отримати від підприємства-виробника або ввезти на митну територію України. Тепер достатньо видати належним чином оформлений податковий вексель.

 

Кабміном постановою №      826,  яка набрала чинності з 13 жовтня 2018 р., внесено зміни до Порядку випуску, обігу та погашення податкових векселів, які видаються до отримання або ввезення на митну територію України нафтопродуктів та/або речовин, що використовуються як компоненти моторних палив, для використання як сировини для виробництва в хімічній промисловості, затвердженого постановою № 21 (далі — Порядок № 21).

Зазначені зміни розроблено та прийнято з метою скорочення переліку документів, які необхідно подавати суб’єктам господарювання — виробникам хімічної продукції до контролюючих органів для взяття на облік податкового векселя. Уряд скасував довідку векселедавця щодо прогнозованого обсягу нафтопродуктів та/або речовин, які планується отримати від підприємства-виробника або ввезти на митну територію України.

Фактично виключено з Порядку № 21 п.9, яким передбачалося, що підставою для взяття на облік податкового векселя є довідка векселедавця щодо прогнозованого обсягу нафтопродуктів та/або речовин, які планується отримати від підприємства-виробника або ввезти на митну територію України.

Ця довідка подавалась представнику контролюючого органу на податковому посту окремо до кожного податкового векселя. В ній векселедавець розраховував обсяги нафтопродуктів та речовин, які були необхідні для виробництва прогнозованого обсягу продукції з урахуванням установлених квот.

Запроваджена з 1 березня 2016 р. система електронного адміністрування реалізації пального (СЕАРП) дає змогу в межах квот, установлених Кабміном, контролювати обсяги нафтопродуктів та/або речовин, які реалізуються або ввозяться на митну територію України як сировина для виробництва в хімічній промисловості, без сплати акцизного податку.

Таким чином, прийнятою постановою № 826 скасовано вимогу щодо подання довідки, яка була підставою для взяття на облік податкового векселя. Така зміна спрощує порядок взяття на облік податкового векселя та скорочує перелік документів, які необхідно подавати суб’єктам господарювання — виробникам хімічної продукції до контролюючих органів.

ДФС у Закарпатській області

 

19 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів