В Ужгороді представили унікальні роботи Володимира Климковича та Василя Парія в жанрі Veduta

В Ужгороді представили унікальні роботи Володимира Климковича та Василя Парія в жанрі Veduta
Виставка художніх робіт Володимира Климковича та його учня Василя Парія у жанрі Veduta відкрилася в Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту.

 

Володимир Климкович – художник, талановитий пейзажист, який на шостому десятку свого життя самотужки освоїв навики художньої майстерності. Вивчаючи спеціалізовану літературу й практикуючи у розмаїтих живописних техніках та прийомах обрав для своєї творчості чи не найскладніший та рідкісний на сьогодні жанр документально-точного міського пейзажу – «veduta», який зародився ще у ХVІ ст. і набув популярності у Західній Європі, зокрема в Нідерландах та Італії.  Як і його вчитель, Василь Парій самостійно опановує художню майстерність. У своїх полотнах митець поєднує два жанри живопису «veduta» та «landscape». Його картини вирізняються серед полотен вчителя світлом й більш насиченою кольоровою гамою.

Роботи художників унікальні жанром, у якому вони виконані, - veduta (з італ. «вид»), що був особливо популярний у XVII ст.

Серед творів за мематикою домінують міські пейзажі: здебільшого, роботи присвячені Ужгороду та Закарпаттю. Крім того, на роботах художників можна побачити різноманітні архітектурні пам'ятки, Карлів міст, замки Європи, а також репродукції картин нідерландських художників.

Загалом в експозиції - близько 20 полотен, усі виконані олією на полотні.

Роботи вражають деталізацією - тонким і надзвичайно прискіпливим прописуванням деталей, нюансів, відтінків. 

Закарпатський художник Міхаел Пейтер під час відкриття виставки зауважив, що урбаністика сама собою складна тема, а тут роботи виконані високопрофесійно, вдала кольорова гама, композиційні рішення, гарна перспектива.

 uzhgorod.net.ua

 

20 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів