Георгій Молчанов став першим малим виноробом України, який отримав ліцензію за спрощеною системою

Георгій Молчанов став першим малим виноробом України, який отримав ліцензію за спрощеною системою
Георгій Молчанов, винороб із Миколаєва, отримав 20 листопада першу в Україні ліцензію на виробництво вина як малий винороб.

 

Народні депутати Роберт Горват та Андрій Вадатурський, а також Валерій Лунченко та Василь Петьовка є співавторами Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва терруарних вин та натуральних медових напоїв» №2360, котрий і запровадив в Україні спрощену процедуру ліцензування малих виноробів.

Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва терруарних вин та натуральних медових напоїв» №2360 (відомий також як Законопроект №6693) передбачає спрощення процедури ліцензування підприємств із невеликими обсягами виробництва терруарних вин (вин місцевості), плодово-ягідних вин та унікальних медових напоїв з виноматеріалів власного виробництва. Завдяки йому малі винороби матимуть можливість отримувати ліцензії на виробництво без проходження атестації, яка раніше передбачала збір понад 140 дозвільних документів. Натомість, згідно Закону №2360, ліцензування відбуватиметься за спрощеною процедурою і з обов’язковим контролем якості, який здійснюватиметься акредитованими лабораторіями.

З жовтня Кабінет Міністрів України затвердив форму та порядок реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази для малих виноробів, котрі хочуть виготовляти та реалізовувати власне вино.

Прес-служба народного депутата України Роберта Горвата

 

20 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів