Закарпатський винороб Олег Скрипка вишукано презентував "новоспечені" вина у столиці (ФОТО)

Закарпатський винороб Олег Скрипка вишукано презентував "новоспечені" вина у столиці (ФОТО)
Відомий український музикант Олег Скрипка разом із компанією Шато Чизай здійснив давню мрію – закоркувати авторське вино.

 

Сухі вина – білий Traminer та Rose Pinot Noir – першими в Україні дегустували відвідувачі одного з провідних ресторанів Києва на гастровечорі “Осінь. Вино. Музика…”.

Це перше українське вино від «зірки». У відвідувачів презентації була унікальна можливість порівняти вина Олега Скрипки з авторськими винами П’єра Рішара і Стінга. Учасники відзначили вишуканість делікатних вин «Країна мрій». Вони, до того ж, відповідають світовим трендам у виноробстві: Трамінер є локальним сортом, який передає вину своє благородство, а елегантний Rose – це вино, якому сьогодні чи не найбільша увага серед любителів і знавців.

«Бренд “Країна Мрій” молодий, і вина наші теж молоді – цьогорічні. Я є фанатом сухих вин, і особливо рожевих. Рожеве вино – унікальне, пасує для всіх випадків: до м'яса і до риби, можна куштувати і з десертом, і влітку, і взимку. Але в Україні ще бракує добрих рожевих вин. Також моє – біле вино 2018-го року з винограду Трамінер, цей італійський сорт, якому дуже пасують наші закарпатські землі, що дають прекрасний баланс між цукром і кислотою та особливий насичений аромат» – розповідає Олег Скрипка.

Ресторатор і шоумен Микола Тищенко разом із Олегом Скрипкою розіграли першу і другу пляшку авторського вина на благодійному аукціоні. Перша пляшка була продана за 20 000 гривень, друга – за 7 000 гривень. Ці гроші передадуть у клініку ОХМАТДИТ для лікування дітей.

Виноробство в Україні – це частина нашої культури та давніх традицій. Українці здавна любили вино,  наша країна колись була серйозним виробником і навіть експортувала вино в Європу. На Закарпатті ця культура існує сотні років. Хочу запропонувати українцям повірити в українське вино. Колись  мріяв, аби ми повірили в українську пісню, потім в український стиль і кухню, і сьогодні ми бачимо, що українська музика, вишиванка, гастрономія стали трендом! Сподіваюся, з вином буде так само!” – зауважив Олег Скрипка.

Співак, який прожив багато років у Франції, де і закохався у культуру виноробства, давно мав ідею творити вино. Поштовх до старту власної виноробної історії стався на Закарпатті, яке вразило виноградниками й якістю вина. Олег сам взявся за роботу: визначив дві ділянки виноградників Chateau Chizay на Малій Горі біля Берегова, відбирав найкращі грона, контролював збір урожаю та власне виробництво. Авторські вина «Країна Мрій» виготовлені з виноградного соку так званої першої фракції, який стікає з ягід без механічного чавлення. Завдяки максимальній ароматиці та інтенсивності смаку це найкраща основа для особливих вин.

Chateau Chizay пишається бути частиною ексклюзивної винної історії і тим, що сьогодні Україна має вина, гідні уваги світу, а також, що ці вина народжені на Закарпатті.

«Країну мрій» закарпатського винороба Олега Скрипки у Києві презентували разом з винами П’єра Рішара і Стінга (ФОТО) (вино Скрипка) (861D9D78-95F3-4B2A-9CA0-406A38D508A1)

«Країну мрій» закарпатського винороба Олега Скрипки у Києві презентували разом з винами П’єра Рішара і Стінга (ФОТО) (вино Скрипка) (5FCFAAC4-24E7-442D-A9B9-81301035EDA8)

«Країну мрій» закарпатського винороба Олега Скрипки у Києві презентували разом з винами П’єра Рішара і Стінга (ФОТО) (вино Скрипка) (04419B1D-5755-419B-B1B1-9496F57838AE)

«Країну мрій» закарпатського винороба Олега Скрипки у Києві презентували разом з винами П’єра Рішара і Стінга (ФОТО) (вино Скрипка) (B5749CEF-FCE2-405C-B8D6-D663A41E4C92)

«Країну мрій» закарпатського винороба Олега Скрипки у Києві презентували разом з винами П’єра Рішара і Стінга (ФОТО) (вино Скрипка) (F629F699-6A37-4F5D-BBC4-92E0208EAA0E)

Джерело: uzhgorod.in

 

21 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів