Сільрадам Закарпатської області до кінця 2018 року не вистачає на зарплату 16,3 мільйонів гривень

Сільрадам Закарпатської області до кінця 2018 року не вистачає на зарплату 16,3 мільйонів гривень
Саме тому , на думку голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, деякі сільради Закарпаття через відсутність фінансових надходжень готові саморозпуститися.

 

Сільським радам Закарпатської області до кінця 2018 року не вистачає на зарплату 16,3 мільйонів гривень.

"Якщо в селі немає підприємств, автозаправок, торгових точок, соціальних об’єктів тощо (а таких сіл в області чимало), отримувати податкові надходження немає звідки, – наголошує Геннадій Москаль. – Для закарпатських сіл, особливо на високогір’ї, зовсім не дивина, коли сільський голова змушений виїжджати на заробітки, щоб прогодувати сім’ю. І ця проблема масова, якщо врахувати, що в нашій області найвищий відсоток сільського населення в Україні, який удвічі перевищує середній показник по країні. Промовистою ілюстрацією реального фінансового стану багатьох сільрад є лист Негрівського сільського голови (Іршавський район) на адресу облдержадміністрації. Працівники сільради сім місяців не отримують зарплату, два роки не можуть піти у відпустку, тому що сільраді нізвідки взяти гроші. І якщо не надати дотацію з районного, обласного чи державного бюджету, сільрада готова саморозпуститися.

Факти безгрошів’я, бідності й дотаційності більшості сільських рад Закарпаття мають враховуватися при проведенні різних реформ. У першу чергу – створення об’єднаних територіальних громад на базі населених пунктів, які за законом мають бути фінансово спроможні.

Джерело: прес-центр Закарпатської ОДА

 

21 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів