На Закарпатті створять геопортал містобудівного кадастру. Що це таке і для чого?

На Закарпатті створять геопортал містобудівного кадастру. Що це таке і для чого?
Закарпатські обранці на наступній сесії розглядатимуть відповідний проект рішення.

 

Проект рішення «Про Програму створення та впровадження містобудівного  кадастру Закарпатської області  на 2019 - 2023 роки» олзглянть депутати Закарпатської обласної ради під час наступної сесії.

Проект програми вже оприлюднила Закарпатська обласна рада.

Згідно з документом, прийняття названої обласної програми необхідне для реалізації заходів, які не були реалізовані у зв?язку недофінансуванням програми у попередні роки та на вимогу чинного законодавства.

Мета Програми - приведення містобудівної діяльності у відповідність до діючого законодавства, створення інструменту підвищення ефективності управління розвитком територій адміністративних районів, населених пунктів, а саме: створення та функціонування на обласному рівні системи геопросторових даних містобудівних кадастрів обласного та районного рівнів, розроблення та впровадження інформаційної автоматизованої системи містобудівного кадастру області та організація планового введення до бази даних та отримання кадастрової інформації відповідно до державних будівельних норм та правил.

Основні заходи проводитимуться у два етапи: перший етап – 2019-2021 роки: формування інформаційних ресурсів містобудівного кадастру та організації функціонування геоінформаційної системи і геопорталу містобудівного кадастру.

Другий етап – 2022-2023 роки: удосконалення діяльності, експлуатації геоінформаційної системи містобудівного кадастру і геопорталу містобудівного кадастру.

У  новій редакції  подано напрями діяльності і заходи Програми та її ресурсне забезпечення. Основні джерела фінансування її заходів - обласний бюджет, інші джерела, не заборонені законодавством. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, - 2 633,75 тис грн, починаючи з 2019 року.

Джерело: Закарпатська обласна рада

 

21 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів