Як оновлюють площу Петефі та набережну в Ужгороді, оцінив голова "Укравтодору"

Як оновлюють площу Петефі та набережну в Ужгороді, оцінив голова "Укравтодору"
Очільник відомства знайомився з містом, оглядаючи об'єкти, де тривають капітальні ремонти.

 

Виконуючий обов'язки голови Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак розпочав свій візит на Закарпаття з короткої прогулянки Ужгородом – оглянув одні з найважливіших об'єктів, які наразі ремонтують в обласному центрі. Ознайомив з роботами голову "Укравтодору" депутат, голова комісії з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій Закарпатської обласної ради Андрій Андріїв. Він, зокрема, разом із керівником відомства оглянув хід виконання будівельних робіт на площі Шандора Петефі – тут саме викладають бруківкою проїжджу частину.

"Ужгороду в цьому році виповнилося 1125 років – небагато міст в Україні мають такий поважний вік, – розповів А. Андріїв. – Саме тому влада й Ужгорода, і області намагається максимально виважено підходити до ремонтів та реконструкцій, що проходять в обласному центрі, особливо в його історичній частині. Площа Шандора Петефі – це серце міста, ви можете побачити, як ретельно ми підійшли до оновлення фасадів будівель на площі, як виглядає буквально нещодавно оновлена пішохідна зона. Зараз тривають роботи над капітальним ремонтом проїжджої частини – її вистеляють бруківкою, як це було й сто років тому".     

Відтак Андрій Андріїв показав Славоміру Новаку набережну Незалежності, на якій саме тривають роботи з оновлення пішохідної зони. "Набережна Незалежності відома багатьом як найдовша в Європі липова алея, – розказує Андрій Євстахович. – 21 млн грн на капітальний ремонт цієї візитівки міста виділили з державного бюджету після травневого візиту в Ужгород прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана". 

  

Після коротенької екскурсії Ужгородом у приміщенні облдержадміністрації відбулася зустріч голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля із в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України Славоміром Новаком. У зустрічі також взяли участь керівники департаментів та служб, які опікуються інфраструктурною галуззю в області, та представники структурних підрозділів Укравтодору.

Коротко про результати зустрічі депутат, голова комісії з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій Закарпатської обласної ради Андрій Андріїв написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук: 

"Разом із головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем та директором Департаменту інфраструктури облдержадміністрації Едуардом Маляром сьогодні взяв участь у зустрічі з очільником «Укравтодору» Славоміром Новаком. Перед тим вдалося показати йому Ужгород – як у місті оновлюють площу Петефі та набережну Незалежності.

А в центрі уваги під час зустрічі з керівником області постало питання ходу виконання робіт на дорогах державного значення. Закарпатська область, як відомо, в цьому сенсі особлива: у нас близько 64 % автошляхів проходять уздовж річок, а це суттєво ускладнює та здорожує проекти.

Найважливіше, що регіон ще цьогоріч отримає додатково 100 млн грн – таке рішення було прийняте вчора на засіданні уряду. Ці кошти, як і обіцяв під час візиту на Закарпаття Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, спрямують на поточний та ямковий ремонт автомобільної дороги М 23 «Берегово –  Велика Копаня». Тож дороги робитимуть і надалі, головне, щоб такі тенденції, а вірніше – ще кращі, зберігалися і в наступні роки". 

 uzhgorod.net.ua

 

22 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів