Спалах кору: студенти УжНУ можуть безкоштовно зробити щеплення

Спалах кору: студенти УжНУ можуть безкоштовно зробити щеплення
У зв’язку зі спалахами кору серед студентства УжНУ триває просвітницька робота щодо профілактики захворювання. Крім того, молодь закликають принести карти щеплень до відділень студентської поліклініки, а мешканцям гуртожитків підписати декларації з лікарями.

 

20 листопада в ректораті зі співробітниками студентської поліклініки влаштували нараду з питань спалахів захворювання на кір. Наступного дня про симптоми та профілактику кору розповіли мешканцям гуртожитку № 3, у якому зафіксовано випадки недуги.

Зокрема, йшлося про те, що перші чотири дні, поки в роті не з’являться плями Бельського чи висипи на тілі, лікар не може точно встановити діагноз. Кір передається повітряно-крапельним шляхом і починається як гостра вірусна інфекція.

Аби захиститися від вірусу, студенти можуть зробити безкоштовне щеплення, звернувшись у сімейну амбулаторію № 6 (р-н ректорату, вул. Боженка, 4, ІІІ поверх, кабінет 4). Із собою потрібно мати паспорт.

Графік щеплень:

понеділок, середа, п’ятниця — 9:00–12:00;

вівторок, четвер — 13:00–15:30.

За інформацією відділу охорони здоров’я Ужгородської міської ради, у жовтні-листопаді зареєстрували 23 випадки захворювання студентів УжНУ на кір. Керівництво університету відреагувало на ситуацію. Зокрема, тепер зі студентами медичного факультету не проводять заняття на територіях лікарень, провадять санітарно-просвітницьку роботу.

У студентській поліклініці зауважили, що контролювати стан здоров’я всіх студентів неможливо. Згідно із законодавством, із 2015-го року абітурієнти (крім тих, хто хоче навчатися на факультеті здоров’я та фізичного виховання) не надають медичних довідок при вступі. Через це в студентських поліклініках немає карток щеплень здобувачів фаху. Планові медичні перевірки щорічно при поселенні проходять тільки мешканці студмістечка.

Тож медики закликають молодь принести дані про вакцинацію. Крім того, мешканцям гуртожитків радять підписати декларації про надання первинної медичної допомоги (із собою мати паспорт та ідентифікаційний код), що передбачено реформою медичної сфери.

Ольга Брайлян

Медіацентр УжНУ

 

23 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів