Жіноче обличчя рятувальників Закарпаття: Історія Вікторії Дудник - інспекторки відділу запобігання надзвичайним ситуаціям

Жіноче обличчя рятувальників Закарпаття: Історія Вікторії Дудник - інспекторки відділу запобігання надзвичайним ситуаціям
Сьогодні, у рамках традиційної рубрики "Жіноче обличчя служби порятунку", розповідаємо про Вікторію Дудник, пані майора служби цивільного захисту із Закарпаття, яка працює провідною інспекторкою відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Управління ДСНС області.

 

15 років тому в рятувальну службу її привела випадковість. Жінка вирішила спробувати свої сили в пожежній частині районного гарнізону. Вікторія працювала вільним наймом і вела діловодство. Хоча батько Вікторії, як кадровий військовий, завжди мріяв, щоб донька одягнула погони. Саме в канцелярії вона й почала цікавитися інспекторською роботою, де їй довелося реєструвати та вивчати по напрямку держпожежнагляду чимало документів.

У 2006 році Вікторію призначили на посаду старшої інспекторки наглядово-профілактичної діяльності пожежної частини м. Рахів та присвоїли перше офіцерське звання - пані лейтенант. Серед колег-чоловіків були й ті, що скептично ставилися до офіцерки. Але дуже швидко наша героїня зуміла проявити себе та почала інспектувати частину об’єктів у м. Рахів та магазини, школи й інші заклади, будівлі на території ще двох сіл Костилівки та Ділового. Всюди є свої нюанси. Складність інспекторської роботи полягає й в тому, що треба вникнути в специфіку об’єкта, особливо якщо йдеться про виробництво: потрібно знати технологічний процес, особливості речовин і матеріалів, які використовуються, вимоги нормативних документів.

У 2008 році Вікторія Дудник прийшла працювати в Ужгород, знову ж таки в інспекцію. Саме тут в Управлінні зустріла своє кохання і зараз разом з чоловіком Дмитром вони виховують дворічного синочка, який згодом, можливо, продовжить рятувальну династію Дудників.

У ДСНС України у Закарпатській області

_DSC0052 копия.jpg

 

24 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів