Москаль відреагував на ситуацію з "пересічниками" в Закарпатті

Москаль відреагував на ситуацію з "пересічниками" в Закарпатті
Керівництво облдержадміністрації, Закарпатської митниці, Головного управління Національної поліції, Чопського та Мукачівського прикордонних загонів зустрілися з представниками пересічників, щоб по можливості вирішити проблему з перетином кордону «євробляхами» після вступу в силу законодавчих змін щодо легалізації автомобілями з іноземною реєстрацією. Із минулої неділі нові правила розмитнення цих автомобілів спричинили на контрольно-пропускних пунктах колапс через неможливість повернутися додому власників «євроблях», які виїхали за кордон ще до вступу закону в силу.

 

У зв’язку з цим є кілька головних питань, які потребують якнайшвидшого вирішення. Це процедура розмитнення «євроблях», яка чітко не розписана, статус «євроблях», які знаходяться в Україні, але перевищили 5-денний термін транзиту, механізм перетину кордону «євроблях», які вперше заїхали в Україну до 1 січня 2015 року тощо. Але головне питання – це повернення в Україну власників тих автомобілів з іноземною реєстрацією, які виїхали на «пересічку» до вступу в силу законодавчих змін. Сьогодні на 12.00 Закарпатська митниця надасть відповіді на ці питання представникам пересічників, а о 15-й детально розповість про виконання нового закону на брифінгу для засобів масової інформації.

– Обласна адміністрація в межах своїх повноважень підключиться до вирішення цього питання, – наголосив Геннадій Москаль. – Я можу підписати відповідне розпорядження, однак загалом це проблему не вирішить. Її може вирішити тільки Верховна Рада шляхом внесення змін до вже прийнятого закону. Тому на середу (28.11) ми запрошуємо в облдержадміністрацію народних депутатів від Закарпатської області для того, щоб вони чітко пояснили свою позицію і ініціювали відповідні зміни в діючий закон про легалізацію «євроблях».

moskal.in.ua

 

26 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів